Fostul Ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, propunerea PNL, pentru funcția de prim – ministru al României

0

Nicolae Ciucă este propunerea impusă liberalilor de Klaus Iohannis și cu aceasta va merge PNL la consultările de la Cotroceni.

Decizia fost luată miercuri seară, într-o întâlnire restrânsă a liderilor PNL cu președintele Klaus Iohannis la vila Lac și formalizată într-o ședință joi dimineată, de doar câteva minute a Biroului Permanent Național în Modrogan.

Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că Nicolae Ciucă va conduce un guvern minoritar cu sprijinul PSD în Parlament.

Renunţarea la Florin Cîţu vine pe fondul adâncirii crizei politice, suprapuse peste cea sanitară şi a preţurilor la energie, şi în contextul refuzului explicit al USR de a reface coaliţia atât vreme liderul PNL va fi în continuare propunerea de prim-ministru. Cu un alt premier de la PNL, partidul condus de Dacian Cioloş a spus în repetate rânduri că este gata să se întoarcă la masa negocierilor.

Potrivit surselor citate, la negocierile pentru refacerea coaliţiei va fi discutată şi reîmpărţirea ministerelor între PNL, UST şi UDMR, liberalii fiind extrem de nemulţumiţi de negocierea făcută anul trecut, când portofolii importante precum Transporturile, Dezvoltarea şi Justiţia au fost cedate partenerilor de la USR şi UDMR.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top