Elevii din Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni și Galda de Jos au discutat cu polițiștii, despre prevenirea absenteismului și abandonului școlar. Acțiuni ale polițiștilor în teren

0

Elevii din municipiile Alba Iulia, Sebeș, orașul Câmpeni și comuna Galda de Jos, au discutat alături de polițiști, despre un fenomen întâlnit tot mai des în rândul elevilor: absenteismul și abandonul școlar.

Oamenii legii au desfășurat și acțiuni în teren, la finalul cărora polițiștii, au descoperit patru elevi care chiuleau de la cursuri.

În perioada 04 – 12 ianuarie 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară și polițiștii de la proximitate au desfășurat activităţi informativ – preventive la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, la Liceul Tehnologic din Sebeș precum și la Școala cu Clasele I – VIII” Nicolae Drăgan” Galda de Jos.

Elevii au fost provocaţi la dezbateri care au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului şi consumului de droguri precum și modalităţile de prevenire a victimizării prin bulliyng.

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, în dezvoltarea tinerilor.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, polițiștii au realizat acțiuni de control în teren, toate pe raza municipiului Alba Iulia, ocazie cu care au identificat 4 tineri care ar fi trebuit să fie la cursuri.

Polițiștii s-au deplasat la locuințele unor elevi care obișnuiesc să absenteze nejustificat de la cursuri, iar părinții sau tutorii acestora au fost informați cu privire la obligativitatea frecventării cursurilor de către minori și necesitatea respectării prevederilor legale.

Acțiunile de prevenire a absenteismului școlar vor continua.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top