Deși a negat toate acuzațiile care i se aduc, Cristian Pomohaci nu a oferit dovezi care să îl dezincrimineze.

0

Preotul Cristian Pomohaci anchetat de Consistoriul Eparhial din Alba Iulia și cercetat de Parchetul General pentru racolare de minori în scopuri sexuale, trebuia să se prezinte la Arhiepiscopia din Alba Iulia cu dovezi pentru a-și dovedi nevinovăția. Pomohaci a avut la dispoziție 30 de zile , urmând ca în această perioadă să îşi pregătească o apărare cu care să vină în faţa reprezentanţilor arhiepiscopiei pentru a demonta acuzaţiile care i se aduc de corupere sexuală a unui minor. Preotul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, dar nu a putut oferi dovezi care să îl dezincrimineze.

”Vor expira cele 30 de zile prin care părintele putea să aducă dovezi care să-l disculpe de învinuirile care I se aduc. Până în momentul de față a înaintat către Centrul Eparhial o cerere prin care solicit retragerea temporară din preoție, motivând anumite probleme de sănătate.” – a declarant Oliviu Botoi purtător de cuvânt Arhiepiscopia Alba Iulia

Mai mult Pomohaci  vrea să se retragă din preoţie din motive medicale. Acesta a înaintat către Centrul Eparhial o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoţie din motive de sănătate. Cererea va fi analizată de către organizaţia eparhială competentă urmând să primească un răspuns în acest sens.

Pomohaci a mai fost sancţionat în ultimii patru ani pentru abateri disciplinare, dar niciuna nu a avut legătură cu subiectul hărţuirii sexuale. Biserica Ortodoxă Română a anunţat măsuri stricte după scandalul în care este implicat părintele Cristian Pomohaci. Patriarhia Română, prin sinoadele mitropolitane, va analiza periodic aspectele privind disciplina clerului din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top