Dedesupturile ultimului MARE TUN cu RESURSELE ROMÂNIEI! Afacerea TERRA RESOURCES

0

După mai multe tentative de a pune mâna pe niște obiective de interes  ale statului român o companie americană găsește rețeta perfectă de a da lovitura.  Minvest Deva devine iarăși veriga slabă prin care grupurile de interese își pun în aplicare planurile.

      Este de notorietate faptul că TERRA RESOURCES LLC, societate organizată în SUA și reprezentată în România de Boldor Daniel Cristian care lucrează împreună cu Dănuț Lupu a vizat de ceva vreme obiective administrate de Minvest Deva.

sediul C.N.C.A.F. Minvest Deva

   Așadar printr-un document adresat directorului general, Drăgoi Nicolae, TERRA RESOURCES LLC, prin CEO Boldor Daniel Cristian, cere Minvest Deva Asocierea directă sau transferul Licenței pentru exploatarea minereului cuprifer din perimetrul Valea Morii Nou – Criscior. În același document Boldor solicită acordul pentru consultarea documentațiilor aferente licenței, teoretic secrete de stat. Și culmea prin presiune și diversiune este lăsat să studieze documente clasificate după bunul plac.

O primă tentativă nereușită pentru TERRA RESOURCES LLC, însă presiunile asupra conducerii C.N.C.A.F. Minvest Deva continuă iar în cel mai scurt timp pe masa lui Drăgoi ajunge un alt document prin care i se cere semnarea unui contract de asociere în participațiune prin care TERRA RESOURCES să dețină 80% cotă parte din acțiuni iar statul român 20%. Sursele noastre spun că aceleași documente au ajuns și la alte companii de stat cu cu același scop valorificarea imediată a minereurilor din diferite obiective strategice fără a parcurge etapele legale ale unei proceduri de selecție și fără documentele de reglementare emise de ANRM.

 De ce este important perimetrul Valea Morii Nou – Criscior?

În acest context TERRA RESOURCES face cărțile companiei EURO SUN MINING – SAMAX, care este proprietarul licenței de la ROVINA. Perimetrul Valea Morii se află în vecinătatea viitoarei exploatări miniere iar scopul este clar de extindere al proiectului EURO SUN MINING.

Deși presiunile și amenințările cu demiterea au fost immense, Nicolae Drăgoi nu a cedat, refuzând să semneze asocierea în participațiune.

Și totuși lucrurile nu rămân așa, Ministerul Economiei, prin C.N.C.A.F. Minvest Deva, recurge la o altă ”găselniță” și organizează două licitații publice prin care MINVEST Deva își manifestă intenția de realizare a unei asocieri în participațiune, având ca obiect executarea în comun a activitățior de exploatare miniere din mai multe perimetre.

Astfel se lansează procedura de elaborare și scoatere la vânzare a caietului de sarcini privind asocierea în participațiune. Și aici lucrurile pot devenii complicate însă cei care au forțat mâna statului cu aceste licitații nu par să fie interesați de reversul unor aspecte cuprinse în cele două caiete de sarcini. Una și cea mai mare dintre ele este valabiliatea licențelor de exploatare.

Deci interesul maxim este asocierea cu C.N.C.A.F. Minvest Deva urmând apoi o simplă mărire de capital iar compania de stat pierde majoritatea.

Care este legătura dintre cele două licitații și TERRA RESOURCES ?

Ei bine cei care nu pun întrebări și nu cer lămuriri unui partener care impune niște reguli fără să aducă în schimb ceva concret, cu siguranță au un singur scop. În acest caz scopul grupului de interese este preluarea perimetrelor miniere care fac obiectul licitațiilor.

Și după cum au evoluat lucrurile, neoficial la această oră , firma favorită pentru aceste asocieri de către C.N.C.A.F. Minvest Deva, este MINERO REMEDIATION SRL o firmă care din prima analiză făcută, dacă era respectat caietul de sarcini, nu avea dreptul să participle la licitație.

      Și aici marea surpriză MINERO REMEDIATION SRL este firma deținută de soția CEO-ului de la TERRA RESOURCES LLC, Boldor Daniel Cristian cel care împreună cu Dănuț Lupu conduc grupul de interese care au reușit până la urmă să pună mâna pe activele Minvest Deva SA… CEL PUȚIN AȘA CRED EI, pentru că mai au drumuri multe de făcut pe la instituțiile statului . Și nu toate sunt la fel de ușor ușor de fraierit la fel cum nu toți funcționarii sunt șantajabili.  

Distribuie

Lasă un comentariu

Top