Cupru Min SA măcelărită de interesele politrucilor de Alba din PNL+PSD=LOVE. Cine sunt politicienii din Alba care căpușează??

0

Compania minieră Cupru Min Abrud, cea mai profitabilă exploatare de stat din România, lovită în plin de scăderile cotaţiilor cuprului pe piaţa bursieră, riscă acum să cadă acum în plasa mafioților politici. Managementul prost al ultimilor doi ani se face resimțit încă din prima mișcare negativă a pieței bursiere.

Chiar dacă de mai bine de patru luni, compania de la Abrud funcționează pe pierderi, conducerea, aflată sub conjugația minciunii și a habarnismului, continuă să etaleze impostura prin aranjamente și jocuri politice ieftine, tipic ultimilor 30 de ani.

 Sunat imediat după semnarea contractului cu chinezii de la Trafigura, Tiberiu Rațiu, ne-a dat asigurări în ianuarie 2022, că la Cuprumin nu vor fi probleme, chiar dacă la acea vreme prețul energiei era în plină creștere. Tot Rațiu spunea atunci că nu se impun măsuri speciale! Astfel că risipa a continuat… Ba chiar s-a amplificat, evident, pe linie de partid.

 De la banii aruncați pentru campanii publicitare și până plimbările personale ale domnului director general, totul pare să fie o regie menită  să-i întărească poziția de reprezentant total al companiei. Doar că actualul director, ex-primar cu rezultate submediocre, a fost numit pe linie politică în fruntea fabricii.

Prin urmare, Tiberiu Rațiu nu face decât să urmeze ordinele venite pe linie de partid.Iar aici intervin interesele deputatului Florin Roman, apropiat al ministrului energiei, Virgil Popescu. Jocul făcut la nivel politic a rupt puterea pe care Ministerul Economiei (PSD), o avea asupra deciziilor legate de compania minieră.

Iar cum ”echipa câștigătoare” nu mai are cum să își spele imaginea publică, apelează doar la robinetele care încă mai curg. Abia acum se vede adevărata miză a jocurilor de culise din PSD Alba, care și-a plecat capul obedient, în fața unei găști politice conduse de Florin Roman, prin imaginea de virgină bătrână a lui Ion Dumitrel&Co.Așa că, PSD Alba condus de un personaj șters din toate punctele de vedere, s-a trezit pus la masa negocierilor direct cu șacalii din economia românească.

Depășitul de situație și cu o pălărie prea mare pe cap, ex-primărelul Radu Tuhuț și-a urmărit rapid propriile interese la Cuprumin, fără să mai țină cont de viitorul companiei miniere unde, încă, își desfășoară activitatea peste 550 de oameni. Evident, în campania electorală toți vor spune că au vrut binele țării și interesul național. Doar că prima dată acest bine al țării trebuie să se resimtă în buzunarele lor, a găștii locale USL (PNL+PSD)… Trist…

Distribuie

Lasă un comentariu

Top