COȘMARUL în care au învățat zeci de elevi într-o comuna din județul Alba. Tavane care stau să cadă, pereți scorojiți, toalete în curte fără apă potabilă sau curent electric

0

Un control al prefectului de Alba, Dănuț Hălălăi,  împreună cu inspectorul școlar general, Marcela Dărămuș la școala generală din comună Sântimbru a scos la iveală mai multe nereguli care au pus în pericol de-a lungul timpului sănătatea și chiar și viața elevilor. Acțiunea a fost făcută împreună cu reprezentanții ISJ Alba și vine în urma unei sesizări făcute la Instituția Prefectului.


Cu toaletele în fundul curţii, fără apă şi curent, pereți scorojiţi, tavane care stau să cadă și cu mirosul de motorină veche în haine, zeci de elevi au frecventat și în acest an școala generală din comună Sântimbru, aflată la doar 7 kilometri de Alba Iulia. Vinovat de această situație se face chiar primarul comunei Sântimbru, Popa Ioan, care în toți acești ani nu a demart nici un program prin care să încerce măcar să reabiliteze unitatea de învățământ.

„Avem probleme identificate. Vor fi niște termene de remediere a deficiențelor. Trebuie să luăm niște măsuri preventive pentru ca în momentul în care se începe școala copiii să aibă condițiile optime pentru procesul de învățământ. Avem o situație exactă cu școlile din județ unde sunt probleme. Vom constitui o comisie mixtă, prin ordin al prefectului, cu toate structurile din subordinea Instituției Prefectului, pentru verificarea condițiilor de igienă, a condițiilor de securitate” a declarant Dănuț Hălălăi pentru Opinia Transilvană.

Prefectul județului Alba a luat măsuri urgente pentru remedierea acestei situații și va dispune controale la toate unitățile de învățământ din județ.
Pe lista neregulilor în zeci de școli din Alba se numără, potrivit prefectului județului, Dănuț Hălălăi, lipsa apei potabile, grupurile sanitare neigienizate corespunzător, precum și multe săli de clasă subdimensionate.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top