Controale și amenzi pentru nerespectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID 19, în județul Alba

0

Au fost verificări în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun, în județul Alba. Polițiștii, jandarmii și pompierii au controlat în ultimele 48 de ore, pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.

La controale au participat polițiștii de la IPJ Alba, polițiști de frontieră, jandarmi, polițiști locali, dar și pompieri, angajați de la ITM, DSV, DSP, ANPC și angajați ai Prefecturii Alba. Au fost vizate societățile comerciale și zonele aglomerate.

Autoritățile au verificat numai în ultimele două zile, 129 de societăți comerciale de pe raza județului Alba, și un număr de 147 mijloace de transport.

 Oamenii legii, au aplicat 5 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală potrivit Legii 55/2020.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Astfel, în ultimele 48 de ore au fost verificați 129 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțare socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 147 de mijloacele de transport, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală potrivit Legii 55/2020.

Reamintim cetățenilor recomandarea de a respecta măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top