Complicitatea și delăsarea statului român au dus la situația în care Wang a avut acces la Cupru Min printr-o declarație pe proprie răspundere!

0

  • Am ajuns la un asemenea absurd ca stat, încât le dăm spionilor străini acces la resursele naționale, punându-i să promită că nu ne vor spiona!
  • Documente care arată cum chinezul a pătruns în exploatarea Cupru Min, obiectiv strategic,  fără aprobarea structurii de securitate a Ministerului Economiei.

 

”Huyou” se spune în chineză.

La noi, ”Huyou” se traduce prin cacealma.

”Huyou” a devenit ”noua vedetă a vocabularului limbii chineze contemporane”.

Importanța noțiunii de cacealma în viața Puterii de la Beijing, dar și în diminețile obișnuite ale oamenilor, este descris de Yu Hua, în cartea ”China în zece cuvinte”, apărută în 2018 la Humanitas.

  • ”Când vreun lider străin vine în vizită în China, spunem că <a venit la cacealma>, iar când un lider chinez se duce în străinătate, zicem că <s-a dus să le tragă o cacealma>.
  • ”Când vreun om de afaceri se duce să discute o afacere, spune că <se duce la cacealma>”.

Când Wang Yan, declarat de statul român ”un pericol pentru siguranța națională”, s-a dus la Cupru Min, a făcut-o la cacealma.

Iar o cacealma nu se joacă de unul singur.

Pentru că și noi, românii, avem o relație statornică cu vechea și iubita noastră cacealma.

După o jumătate de secol de comunism noi, iar ei mai mult, românii și chinezii avem în comun metabolismul cacealmalei.

Cacealmaua, așa cum s-a  infiltrat ea în oasele celor două state, nu e un truc, o strategie măruntă de a-l ameți pe celălalt. Ea este o politică.

”NIMENI NU INTRĂ AICI FĂRĂ APROBARE DE LA MINISTERUL ECONOMIEI!”

Pe 25 noiembrie 2016, îmbrăcat într-un costum elegant și comod, Wang Yan intră în curtea exploatării Cupru Min.

”Nimeni nu putea veni aici, la Cupru Min, fără o aprobare din partea structurii de securitate a Ministerului Economiei”, spune directorul din 2016 al Cupru Min, Nicolae Turdean, într-o discuție cu Gazeta.

Nicolae Turdean, directorul Cupru Min, l-a primit în noiembrie 2016 pe chinezul Wang Yan în exploatare fără aprobarea departamentului de securitate al Ministerului Economiei

Dar Wang intră fără această aprobare.

”La cacealma”.

Ca director al Cupru Min declari ceva și poate că presa nu verifică.

Dar dacă jurnaliștii solicită registrul oficial, cacealmaua se deșiră.

”NICIO SOLICITARE DE ACCES PENTRU WANG ÎN 2016”

Ministerul Economiei îl contrazice pe fostul său director de companie strategică.

”În anul 2016, nu a fost primită nicio solicitare de acces pentru Wang Yan”, răspunde ministerul la întrebarea redacției.

Dar de unde știm că Wang a fost în Cupru Min?

Tot din documente oficiale.

Ziarul e în posesia „Angajamentului de confidențialitate” semnat la 25 noiembrie 2016 de Wang, atunci când chinezul a intrat ”la cacealma” la Cupru Min.

Cine l-a primit pe Wang, cu cine a jucat cacealmaua?

Cu Nicolae Turdean, cel care a rămas la replica: ”Stați liniștiți, nimeni nu intră fără aprobarea structurii de securitate”.

Ba da, intră!

Dacă e parte din cacealma, intră.

PROMISIUNEA UNUI SPION: ”MĂ ANGAJEZ SĂ PĂSTREZ CU STRICTEȚE SECRETUL DE SERVICIU”

”Subsemnatul Wang Yan, născut în localitatea Heilongjiang la data de 26.03.1965, posesor al autorizației E nr. 30313655 declar că am luat la cunoștință de dispozițiile legale cu privire la protecția informațiilor clasificate și mă angajez să păstrez cu strictețe secretul de serviciu”.

”Voi respecta întocmai normele legale cu privire la evidența, manipularea și păstrarea informațiilor, datelor și documentelor secrete de stat și de serviciu ce mi-au fost încredințate, inclusiv după încetarea activităților care presupun astfel de informații”.

”Sunt conștient că în cazul în care voi încălca prevederile normative privind protecția informațiilor clasificate voi răspunde, potrivit legii, administrativ, disciplinar, material, civil ori penal, în raport cu gravitatea faptei”.

Un spion promite că va respecta ”secretul de serviciu” al celor pe care-i spionează. Momentul este antologic.

Cacealmaua nu e o simplă păcăleală, nici în România și nici în China.

Cacealmaua semnifică haos, interese și o țesătură socială care evacuează interesul public pentru a face loc șmecheriei ca mod de viață. 

SPIONUL CARE PROMITE CĂ VA ȚINE PENTRU EL SECRETELE 😊

Omul care semnează în 2016 acest document, ”pe barba directorului Turdean”, spionul care jură pe roșu că nu va spiona, este același căruia statul român îi ridicase în 2012-2014 cetățenia, la cererea SRI!

SRI îi descoperise lui Wang ”organizația care comitea acte de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice sau apărării naţionale”.

În traducere pe înțelesul oamenilor, Wang făcea spionaj.

Iar spionul, reprimit misterios în România, ajunge, într-o cacealma supremă, să semneze un angajament de confidențialitate pentru ”secrete de serviciu” cu o întreprindere strategică din Apuseni!

În spatele lui Wang sunt mulți politicieni români, pe care i-a cumpărat de-a lungul timpului și care, brusc, l-au uitat.

”PREȘEDINTE YAN WANG”

Episodul din 2016 nu e singular.

Wang avea o treabă de rezolvat la Roșia Poeni.

Și se mai duce!

În 2017, Ministerul Economiei, jucător conștient în acest seducător ”huyou”, îl primește, de data asta oficial, pe Wang Yan la Cupru Min.

Cacealmaua reiese tot din documentele oficiale pe care Ministerul Economiei le-a trimis ziarului.

Petre Iulian Nicolescu, șeful structurii de securitate, aprobă pe 14 septembrie 2017 vizita la Cupru Min a unei delegații chineze.

Intră Wang Yan și românul Aurelian Răzvan Dumitrescu.

Iar șeful delegației este Li Ping On, în dreptul căruia nu apare compania Merlion, ci ”Președinte Yan Wang”, adică președintele lui Wang Yan!

Care-i cea mai bună recomandare posibilă ca să faci afaceri cu statul român?

Nu să vii din partea unui trader mondial de resurse, ci să fii ”Președinte Yan Wang”, de vreme ce Wang era deja un simbol, era personificarea cacealmalei.

”HOYOU” ȘI CACEALMA, FRAȚI DE CRUCE

La nici 60 de zile după această de a doua vizită, Wang Yan semnează contractul prin care Merlion cumpără toată producția de cupru a României.

Concentrațiile de aur și de argint din zăcământ încep să scadă, ca în orice ”huyou” bine jucat de două părți care se pricep.

China și România au o istorie meritorie a relației lor ca state.

La baza ei au stat multă muncă, inteligență și loialitate.

Astăzi, trecutul este arbitrat de o realitate mult mai descurcăreață, tradusă cu același cuvânt: cacealma.

Cacealmaua a devenit a doua natură.

”Huyou” și Cacealma, contribuția elitelor politice ale prezentului la o moștenire cu care nu știm ce să facem.

După ce-și pune semnătura pe contractul cu Wang Yan, directorul Nicolae Turdean pleacă de la Cupru Min.

”S-a pensionat”.

Nu, e consultant pentru o firmă.

La noi, și pensionarea este ”huyou”.

 

 

 

Răspunsul oferit Gazetei de către Ministerul Economiei privind permisele de intrare la Cupru Min solicitate pentru Wang Yan: 

 

sursa:tolo.ro

Distribuie

Lasă un comentariu

Top