Ce se întâmplă după conexarea dosarelor în cazul BERBECEANU ?

0

322Conexarea dosarelor în care comisarul şef Traian Berbeceanu este acuzat, dar şi acuzator, ar putea face lumină în acest caz, devenit unic în istoria sistemului judiciar românesc.

Judecătorii care au în lucru dosarul în care Ioan Mureşan, Nicolaie Cean şi Alin Muntean au fost trimişi în faţa instanţei pentru fapte de corupţie după ce procurorii DNA au constatat că au fabricat un dosar împotriva şefului BCCO Alba Iulia, au decis la termenul de miercuri conexarea acestui dosar cu cel de la Tribunalul Bucureşti în care Traian Berbeceanu este acuzat de DIICOT se sprijinirea unui grup infracţional.

Practic, în urma deciziei instanţei, cele două dosare vor deveni unul şi acelaşi care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa nu a decis însă ce procuror va susţine acest caz în instanţă! Potrivit legii de funcţionare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii DNA sunt cei care ar trebui să preia cazul, în lipsa unei prevederi similare în legea de funcţionare a DIICOT.

Prin conexarea dosarelor, completul de judecată va putea analiza toate probele administrate atât de inculpaţii Ioan Mureşan, Nicolaie Cean şi Alin Muntean, cât şi de procurorii DNA. Mai exact, judecătorii vor putea analiza în acelaşi timp declaraţiile date de anumiţi martori la DIICOT Alba Iulia, când dosarul şefului BCCO Alba Iulia era „în lucru”, dar şi pe cele date de aceeaşi martori în faţa procurorilor DNA.

Surse judiciare au confirmat că există martori care se contrazic, cei mai mulţi schimbându-şi declaraţiile date în faţa celor trei autori ai dosarului deschis pe numele comisarului şef Traian Berbeceanu, după ce au ieşit la iveală acuzaţiile comisarului la adresa foştilor şefi ai DIICOT.

Acest dosar are toate şansele să intre în istorie, la bară fiind citaţi ca martori aproape 100 de martori: şefi ai Poliţiei, foşti şefi ai DIICOT, procurori, poliţişti, oameni de afaceri şi interlopi. sursa:  hunedoaralibera.ro

Distribuie

Lasă un comentariu

Top