Care sunt criteriile de identificare a pacienților cu COVID 19. În ce condiții te poți externa din spital dacă ești într – o astfel de situație

0

Ministerul Sănătății a întocmit criteriile de identificare a pacienţilor COVID-19 şi de externare a acestora, criterii cuprinse într-un ordin de ministru.

Criteriile sunt prevăzute în planul privind modalitatea de aplicare de către unităţile sanitare a măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Externarea pacienților se va face în funcţie de anumite criterii clinice, se arată în ordin.

În acest sens, printru -un comunicat de presă DSP Alba, a transmis o serie de recomandări pentru cazurile de persoane infectate cu noul coronavirus.

A.Traseul pacienților pozitivi Sars-Cov 2

1. Toți pacienții depistați pozitivi la un test RT-PCR se vor prezenta la un spital cu secție Covid, unde vor fi evaluați prin teste biologice inflamatorii, hematologice, radiologic pulmonar sau CT.

2. În funcție de rezultat se separă în următoarele categorii de severitate:

– Pacienții asimptomatici fără modificări biologice, hematologice, Rx și fără factori de risc, se vor internă în unități de izolare și tratament pentru max 48 ore

– Pacienții asimptomatici cu factori de risc sau simptomatici cu forme ușoare se internează în spitale de faza ÎI sau spitale suport.

– Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe se internează în spitale Covid cu secția AŢI.

B. Criterii de externare pentru pacienții cu Covid-19

1. Pacienții asimptomatici fără modificări biologice, hematologice, radiologice și fără factori de risc se pot externa după 48 de ore, cu condiția izolării la domiciliu sau altă locație declarată, până la 14 zile. Pacienții cu formă asimptomatică nu mai necesită testare în ziua 14, și pot desfășura activități curente și profesionale, purtând masca acasă și la locul de muncă cu respectarea distanțării pentru încă 10 zile după terminarea izolării. Monitorizarea se face prin MF sau DSP dacă nu au medic de familie.

2. Pacienții asimptomatici cu factori de risc și pacienții simptomatici cu forme ușoare se pot externa după minim 10 zile de la internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei pentru minim 72 de ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare.

– Pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control, pot fi externați după 10 zile dacă medicul curant consideră oportun, cu condiția izolării la domiciliu sau în altă locație până la finalizarea celor 14 zile (respectiv încă 4 zile)

– Pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control, pot fi externați după 10 zile fără a necesita izolarea lor în continuare.

– Monitorizarea pacienților izolați la domiciliu sau altă locație, se face prin MF sau DSP.

3. Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe rămân internați cel puțin 14 zile de la apariția simptomelor, până la dispariția febrei și ameliorarea simptomelor pentru minim 72 de ore. Testarea de control se face respectând criteriile de mai sus.

– Pacienții cu rezultat pozitiv la testul de control, pot fi externați dacă medicul curant consideră oportun, cu indicația izolării la domiciliu pentru o perioadă stabilită de medic.

– Monitorizarea pacienților izolați la domiciliu se face prin MF sau DSP.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top