Breaking news: Se amână măsurile de relaxare de la 1 iulie

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că autoritățile, au decis să amâne măsurile de relaxare, care trebuiau să intre în vigoare, din 1 iulie.

Amânarea noilor măsuri de relaxare, vine în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu COVID 19, și a numărului crescut de decese înregistrate.

Potrivit ministrului, regulile impuse de autorități, nu au fost respectate de către români, în ultimele două săptămâni.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Urmărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a spus ministrul.

Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm ce-a de-a patra măsură de relaxare”, a spus ministrul.

„În măsura în care evoluția va deveni favorabilă, ne gândim și la alte măsuri de relaxare. În perioada următoare, văzând că avem stabilă o săptămână în care scade numărul de cazuri noi și transmiterea comunitară scade și ea, atunci putem să ne gândim la măsuri de relaxare. Rămâne ca fiecare între noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare”, a precizat ministrul.

Nelu Tătaru, a mai declarat, că românii prin greșelile lor, nu au conştientizat pericolului expunerii și a infectării cu noul coronavirus.

„Putem să fim mai relaxaţi când nu mai suntem în perioada de vârf, dar ceea ce s-a întâmplat acum ne-a arătat că putem să revenim din nou acolo. Azi avem o transmitere de 1,4. Am putut vedea în aceste zile cazuri grave, cu terapie intensivă, cât de importante sunt aceste spitale suport „, a mai declarat Tătaru, care a spus că au fost decontate 26 de milioane de lei pentru testările făcute până acum în România.

269 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate, luni, de către Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcă astfel la 26.582. De ieri până astăzi au decedat 22 persoane cu COVID-19 și au fost raportate 4.779 de teste.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top