Amenzi date de jandarmii din Alba: 424 de persoane sancționate pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

0

În cursul săptămânii trecute jandarmii albaiulieni, au continuat acțiunile de prevenire și combatere a infecției cu coronavirus.

Jandarmi au verificat magazine, mijloace de transport în comun, terase, piețe, gări, autogări, centre comerciale și zone aglomerate.

Pentru neregulile constate jandarmii din Alba, au aplicat 424 de amenzi contravenționale.

În ultimele 7 zile, circa 230 de jandarmi, alături de alte structuri și autorități, au acționat pe raza județului Alba.

Pe timpul misiunilor desfășurate în vederea verificării respectării măsurilor impuse prin Legea nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate de către jandarmi 101 societăţi comerciale precum și mai multe zone aglomerate, printre care parcuri, mijloace de transport în comun și autogări.

Au fost aplicate 424 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție sau pentru lipsa declaraţiei pe proprie răspundere.

Sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Alba, acțiunile vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora este unul preventiv și de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, facem apel la cetăţeni să respecte cu strictețe prevederile legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top