Amatorism sau antrenați pentru a pierde?! PSD-iștii ne mint pe față

0

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizate din scurt, anunțate peste noapte, PSD Alba a încercat să se lanseze cu avânt într-o campanie electorală cu rezultat previzibil. Parcă dorind să regizeze un film prost cu titlul “Născuți pentru a înfrânge”, cei doi candidați principali cu roluri secundare din campania electorală 2020 – Ioan Dîrzu și Alin Stanciu – au ieșit la rampa din spatele curții.

Oarecum previzibil deja, liderul partidului la nivel de județ Ioan Dîrzu și-a asumat din nou același rol de etern candidat la scaunul de președinte al Consiliului Județean Alba, pe care numele lui Ion Dumitrel poate fi scris încă de acum. Practic cel mai important partid politic de opoziție al județului Alba a scos pe masa electorală aceeași ciorbă reîncălzită, fără niciun pic de vigoare, ca și când PSD Alba nu numai că s-a obișnuit să piardă alegerile în fiecare ciclu electoral, dar parcă gustul înfrângerii a devenit chiar dulce.

Fără risipă la Sebeș! Dar plini de evenimente la județ?!?

Ceea ce a fost și mai contrastant a fost seninătatea cu care candidatul Ioan Dîrzu la nici o lună distanță s-a sucit total. Dovedind o dată în plus, dacă mai era nevoie, că promisiunile de campanie pentru unii politicieni sunt niște minciuni ante-asumate. Mai exact, atunci când a lansat în spațiu un alt etern candidat obișnuit să “înfrângă” mereu indiferent de partidul din partea căruia a candidat (respectiv Radu Cristian-candidatul PSD la Primăria Sebeș), liderii PSD la unison afirmau că evenimentele culturale din bani publici TREBUIE SĂ ÎNCETEZE. Aceasta a fost de altfel chiar un punct pe programul politic al proaspăt vopsitului social democrat Dan Cristian prin care PSD își propune să oprească risipa banului public. Culmea, idee agreată la vremea aceea de toți cei prezenți la prezidiu, respectiv și de președintele PSD Ioan Dîrzu.

Ieri însă lucrurile s-au schimbat radical. Mai mult, la punctul 9 din programul politic al președintelui Dîrzu este prevăzut negru pe alb: “Vom   susține   activitățile   culturale”. Nu mai are rost niciun alt comentariu…

Iepurașii și blatiștii PSD

De ar fi atât de simplu… În esență însă, în mare aceleași promisiuni electorale făcute de PSD în 2016 au fost reorganizate, s-a schimbat data din coltul hârtiei și ne-au fost băgate tuturor sub nas. Iar pentru candidatura la județ a fost și mai ușor, întrucât nici măcar semnătura nu s-a mai schimbat: aceleași promisiuni, același candidat.

Singura schimbare a fost doar în ceea ce privește candidatura pentru Primăria Municipiului Alba Iulia unde noul candidat Alin Stanciu s-a prezentat atât pe el, cât și programul servit de partid. Practic același meniu ca în 2016, poate doar ceva frunză de pătrunjel în plus. Iar de asta s-a ocupat proaspătul candidat..

Este total inexplicabilă inconștiența și lipsa de orice maturitate politică a PSD Alba prin care în 2020 propune atât de târziu un nume care spune exact NIMIC până și liderilor de la vârful partidului. Este clar pentru toată lumea acum că actuala conducere a partidului și-a propus să piardă din nou alegerile la Alba Iulia, în contextul în care ACUM era singura șansă a oricărui partid să pună mâna pe Primăria Alba Iulia. Lansat din buzunarul de la spate, ar fi o minune ca până în septembrie candidatul Stanciu să ajungă să fie cunoscut măcar de toți membrii din partid, deși într-un timp atât de scurt s-ar putea ca nici măcar activiștii cu state vechi în social democrație să aibă o mare problemă în cabina de vot.

Altfel, cu largul concurs al PSD și al celorlalte partide, schimbul de ștafetă la nivelul conducerii Primăriei Alba Iulia va deveni o simplă formalitate, iar Paul Voicu poate pune deja șampania la rece! Sau poate deja s-a ocupat Ioan Dîrzu de acest minor aspect…

Distribuie

Lasă un comentariu

Top