Vot în carantină: Duminică restricțiile de circulație vor fi ridicate. Declarația pe propria răspundere nu va fi obligatorie pentru a merge la vot

0

Toţi cetăţenii cu drept de vot vor putea circula fără restricţie de duminică, ziua alegerilor parlamentare, de la ora 5:00, până după miezul nopții, luni, 7 decembrie, la ora 1:00, informează Radio România Actualități.

Guvernul a modificat Hotărârea prin care au fost instituite restricţiile de circulaţie, actuale pe timp de noapte, între orele 23:00 şi 5:00.

 „Din data de 6, orele 5:00 dimineaţa, până la data de 7, orele 1:00 dimineaţa, se poate circula fără declaraţie pe proprie răspundere, pentru exercitarea dreptului de vot. De ce până la orele 1:00 dimineaţa din ziua de 7? Asta este pentru că, legal, dreptul de a exercita dreptul de vot este permis până la orele 23 şi 59 de minute, în caz că persoanele au rămas în secţia de vot şi încă votează. Şi, atunci, ca să poată să ajungă acasă, se mai dă o oră în plus pentru a ajunge acasă”, a declarat secretarul în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

De asemenea, membrilor birourilor electorale, candidaților și tuturor celor implicați în organizarea alegerilor li se va permite circulația pe timpul întregii nopți, însă doar în baza unor acte care să facă dovada calității lor, a mai precizat Arafat.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top