Turiști străini BLOCAȚI cu autoturismul în Munții Apuseni.

1

O familie din Cehia formată din părinţii şi patru copii, a rămas blocată cu maşina, marţi, într-o zonă din Munţii Apuseni, între Poiana Călineasca și satul Casa de Piatră.  În sprijinul acestora a intervenit un echipaj de jandarmi montani şi poliţişti.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, cehii au solicitat sprijin, prin serviciul 112, după ce au rămas blocaţi cu maşina Munții Apuseni. Spre locul indicat de turişti s-a deplasat un echipaj de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieşeni, împreună cu doi poliţişti de la Secţia rurală Câmpeni.

Turiștii au spus jandarmilor că au urmat indicaţiile gps-ului dar din cauza zonei  accidentate, nu s-au mai putut deplasa cu maşina.

Echipajele au constatat că atât părinţii, în vârstă de 42, respectiv 43 de ani, cât şi copiii erau într-o stare bună de sănătate, nu prezentau urme de epuizare fizică, astfel că nu a fost necesară asistenţă medicală.

Jandarmeria le recomandă turiştilor ca înainte să plece în drumeţii montane să se asigure că deţin echipament corespunzător, dar şi un mijloc de transport adaptat terenului accidentat.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top