Traian Berbeceanu este noul prefect al Capitalei. Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității din Alba, a fost validat în noua funcție

0

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu, a fost numit în funcția de prefect al Capitalei. Decizia a fost luată de Guvern în ședința de joi, fiind publicată ulterior în Monitorul Oficial.

„În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care şi le stabileşte”, spunea premierul Ludovic Orban înaintea ședinței de Guvern.

Fostul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, a fost schimbat din funcție după ce duminică acesta nu a știut câte infectări au fost depistate în ultimele 24 de ore în București și nici care este rata de infectare.

Traian Berbeceanu este cunoscut pentru ieșirile sale publice în care combate corupția și este autorul unui roman autobiografic,” Radiografia unei mârșăvii judiciare”. Fost polițist, el a condus Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia în perioada 2005-2013, când a anchetat mafia fierului vechi din Hunedoara. A fost apoi demis de la conducerea instituției după ce a fost acuzat că a sprijinit o grupare infracțională.

În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

El a susținut de mai multe ori că dosarul a fost „fabricat” de către unii din șefii săi și anumiți procurori. În luna iulie a acestui an, Berbeceanu s-a înscris în PNL și este șeful de cabinet al ministrului de interne Marcel Vela.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top