Top 9 lucruri de NERATAT în viață

0

Timpul se mișcă uneori atât de repede încât nu îți dai seama când au trecut ultimii cinci ani. E ușor să îți concentrezi atenția doar asupra muncii și poate a familiei și să uiți de tine și pasiunile tale.

Dacă nu vrei să ajungi plin de regrete, ar trebui să îți faci timp să încerci, din când în când, lucruri noi. Nimic nu se compară cu entuziasmul pe care îl simți atunci când faci ceva pentru prima oară.

Iată câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le încerci:

1. Cântă la un instrument

Poate fi orice (pian, ukulele, chitară, flaut) și nu trebuie să devii expert. Vei vedea ce distractiv este să ai un hobby care să te pasioneze și la care simți că evoluezi cu fiecare oră de exercițiu. Mai mult, experții sugerează că dacă înveți să cânți la un instrument, îți ajuți creierul să se dezvolte.

2. Mergi într-o croazieră

Cel mai bun lucru pe care îl poți cumpăra este o experiență. Alege să mergi în diverse croaziere, unde vei avea ocazia să vezi multe colțuri ale lumii și să cunoști culturi diferite față de a ta. 

3. Crește-ți propriile legume și fructe

Sigur, este mult mai confortabil să le cumperi de la magazin, dar nimic nu se compară cu satisfacția pe care o ai atunci când ai reușit să crești singur legume sau fructe. Nu ai nevoie de foarte mult spațiu, doar de câteva ghivece cu pământ și niște semințe.

4. Urmărește o ploaie de meteoriți

Natura e plină de evenimente impresionante, trebuie să știi doar unde să le cauți. După ce ai aflat când va fi următoarea ploaie de meteoriți, îmbracă-te gros și mergi undeva departe de oraș ca să te poți bucura de spectacol fără poluare luminoasă!

5. Sari cu parașuta

Săritul cu parașuta e un mod foarte bun să scapi de frică. Dacă nu ai probleme fizice care să te împiedice să o faci, e un lucru pe care trebuie să îl încerci cel puțin o dată. Adrenalina pe care o vei simți nu se compară cu nimic altceva.

6. Mănâncă la un restaurant cu stele Michelin

După munca pe care o faci zi de zi, meriți să te răsfeți. Și cum să o faci altfel decât luând masa la un restaurant faimos, unde știi sigur că vei fi servit cu o mâncare delicioasă de care îți vei aminti mult timp după.

7. Învață o limbă nouă

Dacă înveți o limbă nouă, e posibil să îți folosească nu doar în călătorii, ci și la locul de muncă. Mai mult, există numeroase studii care susțin că dacă știi mai multe limbi, ai un risc mai mic de a suferi de demență.

8. Plătește nota unui străin

Actele de binefacere nu îi ajută doar pe cei nevoiași, ci și pe tine. Te vei simți instant mai fericit și mai mulțumit cu alegerile tale. Poți dona pentru o cauză, să faci voluntariat la adăposturi sau chiar ceva mai mic, cum ar fi să plătești nota de plată a unui străin.

9. Mergi într-o vacanță singur

Poate părea înspăimântător la început, dar este ceva ce trebuie să încerci. Vei interacționa diferit cu oamenii și vei descoperi că te poți descurca singur, indiferent de unde pe glob te afli.

Încearcă lucrurile descrise mai sus ca să te bucuri de o viață plină și fără regrete. Fiecare din acestea te vor învăța lucruri noi, te vor ajuta să te descoperi și mai ales, să te distrezi!

Sursă foto: Shutterstock.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top