Top 3 accesorii pentru un plus de eleganță ținutei office

1

Cea de-a doua carte de vizită este modul în care arăți, așa că trebuie să știi că ținuta office va inspira mereu eleganță, profesionalism și productivitate, calități pe care, cu toate că le ai, nu le poți dovedi dacă porți tricouri și blugi tăiați, mai ales dacă participi la serate prestigioase sau prezentări ale companiei tale. 

Ca să ai o ținută office de succes, nu trebuie decât să fii simplu, pentru că “simplitatea este cheia adevăratei eleganțe”, așa cum spunea Coco Chanel.

Accesoriile nu au voie să lipsească, dar nici să-ți eclipseze restul ținutei. Cu alte cuvinte, ele nu trebuie să fie neapărat vizibile într-un mod strident, dar, totuși, să fie evidentă lipsa lor atunci când nu sunt incluse în ținută. Cel mai bine este să porți la mâna un ceas simplu, să ai o geantă din piele, o cravată care să se asorteze ideal cămășii cu butoni, o curea cu o cataramă simplă și o batista elegantă, care să decoreze cu stil buzunarul sacoului tău.

Iată mai jos topul celor mai importante accesorii care nu trebuie să-ți lipsească din ținuta office:

1. Butonii de cămașă

Aceste accesorii sunt vedetele unei ținute din cadrul unui eveniment cu dress code-ul Black Tie, pentru că oferă o notă luxuriantă și rafinament aspectului tău. 

În magazinele de specialitate poți găsi cămăși dotate cu astfel de accesorii, dar poți încerca și butonii de cămașă de la Gama, de unde poți alege unii perfecți. 

Modele de butoni variază în funcție de sistemul de prindere, formă, culoare și materialul din care sunt confecționați. Poate vei considera aceste accesorii ca fiind dificil de purtat din cauza dimensiunilor relativ reduse, însă, dacă vei respecta câteva sugestii, vei afla că totul este foarte simplu:

  • În procesul de alegere a butonilor, trebuie să ții cont de estetica nuanțelor. Pentru o cămașă albă, fiind de culoare neutră, poți alege orice model de buton. Cu alb se potrivește orice și nu vei da greș;
  • Poți opta pentru butonii personalizați, cu o gravură unică. Te vei afla cu siguranță în centrul atenției.

2. Ceasul de mână

Ceasul este un simbol al masculinității și este accesoriul la care se uită prima dată cineva. Se recomandă să îți alegi modelul de ceas în funcție de evenimentul la care vei participa. Pentru o aniversare între prieteni la restaurant, se potrivește să ai un ceas inteligent, pentru că îți va oferi un aer modern și nonconformist, dar, dacă vei participa la o ceremonie de premiere sau o prezentare oficială a companiei unde lucrezi, indicat ar fi să ai unul cât mai simplu, cu o curea din piele, ca să-ți păstrezi eleganța.

3. Cravata

O cămașă fără cravată sub guler se va chinui să se facă remarcată la fel de greu precum un gondolier ar vâsli pe uscat. Specialiștii sunt de părere că aceste accesorii completează totul perfect și că sunt la fel de importante ca butonii de cămașă. Nodul se alege în funcție de lungimea și de volumul pe care ți le dorești să la cravata:

  • nod simplu: nerecomandat ținutelor office, pentru că este cel mai folosit model, care nu îți va aduce, însă, originalitate;
  • dublu – este mai mare în volum, amănunt ce modifică lungimea cravatei. Este ideal pentru costumele office;
  • Windsor – nod tipic englezesc sub formă de romb. Oferă un aer aristocratic;
  • Kent – este cel mai mic nod, sub formă de trapez, ideal pentru cămăși cu guler subțire;
  • Half Windsor – se mai numește „fratele cel mic”, și este jumătate din volumul unui nod Windsor. Acesta este recomandat cravatelor subțiri, din mătase.

Este importantă accesorizarea cu stil a ținutei în așa fel încât lookul tău să nu „țipe” la cei din jurul. Rămâi cât mai simplu, fără să îmbraci articole vestimentare extravagante. Astfel, nu vei da niciodată greș. 

sursa foto: unsplash.com

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top