Sfaturi pentru copii și părinți de la polițiști din Alba, în mai multe centre comerciale.

0

Tinerii și copiii care s-au aflat joi, în mai multe centre comerciale din municipiul Alba, au primit sfaturi preventive de la polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia precum și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, pentru siguranța lor, acordând o atenție deosebită principalelor reguli pe care trebuie să le respecte atunci când nu sunt sub supravegherea directă a părinților.

Acțiunea de astăzi a polițiștilor este începutul unei campanii de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie, premergător începerii anului școlar 2021-2022, sub sloganul” „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”.

Temele discuțiilor au vizat siguranța copiilor în mediul on-line, pe drumul spre școală, în mediul școlar dar și acasă.

Au fost distribuite orarele campaniei” Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, care conțin câteva sfaturi utile pentru siguranța celor mici, adresate, în special părinților, dar și materiale informative pentru prevenirea victimizării din traficul de persoane sau consumul de droguri.

Dragi părinți, acordați-le copiilor o atenție sporită și din perspectiva siguranței lor;

Stabiliți un program în așa fel încât să știți, tot timpul, unde sunt și ce fac;

Explicați-le copiilor cu cine să comunice atunci când au probleme;

Discutați, în permanență, cu copiii dumneavoastră și asigurați-i de toată disponibilitatea pentru a-i ajuta;

Aflați care sunt prietenii lor, atât în viața reală cât și pe internet;

Pentru mai multe informații pentru siguranța dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră, accesați site-ul Poliției Române, la secțiunea” Prevenire”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top