Sebeș: De joi, începe distribuirea pachetelor cu produse de igienă locuitorilor din categorii defavorizate. 376 de persoane vor primi pachete de igienă

0

Începând de joi, 22.07.2021, Municipiul Sebeș, prin Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară, va distribui pachete cu produse de igienă categoriilor defavorizate ale populației. Acțiunea se înscrie în Programul Operațional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate 2018-2021 (POAD).

Distribuirea pachetelor cu produse de igienă se va realiza în incinta Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș (fostul Argos), situat în Sebeș, str. Viilor, nr. 28, programul fiind de luni până joi, între orele 09.00 – 16.30 și vineri, între orele 09.00 – 14.00.

Vor beneficia 376 persoane, încadrate în următoarele forme de asistență socială:

1. persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziția primarului, dreptul la un venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;

2. familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei (titularii și membrii familiei acestora).

În situația în care va exista excedent de pachete, acestea vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoanelor dependente, care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanelor care locuiesc în așezări informale, în limita stocului existent, pe baza principiului primul venit, primul servit.

La nivel european, România se înscrie în lupta împotriva sărăciei și excluziunii sociale, Guvernul României având ca obiectiv reducerea numărului persoanelor aflate în risc și excluziune.

Programul Operațional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate 2018-2021 (POAD) contribuie la reducerea precarității alimentare și materiale grave în România, fiind vizată creșterea calității vieții prin intensificarea sprijinului de care beneficiază persoanele dezavantajate sau marginalizate.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top