S – au grăbit, au plătit. Peste 150 de șoferi din Alba, amendați de polițiști pentru depășirea limitei legale de viteză. Șase permise de conducere reținute. Sfaturi din partea IPJ Alba

0

Joi, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Alba, au desfășurat o acțiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării regimului de viteză.

În urma acțiunii, peste 150 de șoferi, au fost trași pe dreapta, cei mai mulți fiind sancționați pentru că goneau cu viteză.

Șase șoferi au rămas pentru o perioadă pietoni.

La data de 27 ianuarie 2022, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive. Aparatele radar au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 157 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Alţi 81 de conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de 6 conducători auto. Polițiștii au constatat și o infracțiune de conducere fără permis.

Reamintim:

Viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri/oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. Limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, viteza este una dintre principalele cauze de mortalitate, în ultimii ani.

Respectați regimul legal de viteză!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top