Roger Federer stabilește un nou record la început de an

0

un articol de Dana Crainic

Elveția s-a impus în finala Cupei Hopman cu 2-1 în fața Germaniei, iar Roger Federer (37 de ani, 3 ATP) și Belinda Bencic (21 de ani, 54 WTA) sunt prima pereche din istoria de 31 de ani a competiției care reușește să câștige în ani consecutivi.

Federer a trecut de Alexander Zverev (21 de ani, 4 ATP) cu 6-4, 6-2, apoi în ce de-al doilea Bencic a pierdut  în fața lui Angelique Kerber (30 de ani, 2 WTA) cu 6-4, 7-6(6), iar în cel de dublu mixt echipa elvețiană s-a impus cu 4-0, 1-4, 4-3(4).

“A fost o săptămână extrem de plăcută. Sunt fericit și mândru să-mi reprezint țara. Parteneriatul cu Belinda a fost nemaipomenit”, a spus Federer.

Federer a castigat Cupa Hopman pentru prima data in anul 2001, cand a facut echipa cu Martina Hingis si i-au invins pe americani.

La Cupa Hopman, marele campion elvetian i-a invins si pe Frances Tiafoe, Stefanos Tsisipas si Cameron Norrie in minimum de seturi, ajutandu-l in pregatirea pentru apararea titlului de la Australian Open, primul turneu de mare slem al anului.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top