Revenire de răsunet în presa locală din Alba ! Florin Soare preia conducerea editorială a publicației Opinia Transilvană și a Grupului de Investigații Media

0

Jurnalistul Florin Soare revine în presa locală după o perioadă îndelungată de timp. Acesta urmează să preia conducerea editorială a publicației Opinia Transilvană și Grupul de Investigații Media.

Florin Soare are o vastă experiență jurnalistică, având colaborări directe cu Centrul Pentru Jurnalism Independent , Freedom House. Cu specializări în jurnalism politic, jurnalism de investigații , jurnalism de mediu, Soare a condus unul dintre cele mai longevive ziare din județul Alba, Informația de Alba. Plecat în Statele Unite, acesta a rămas aproape de presă, fiind redactor și membru al Colegiului Director al Romanian Tribune Newspaper din Chicago-Illinois.

“Cândva auzeam un fost gazetar spunând că o astfel de meserie odată intrată în sânge, îți rămâne ca o amprentă. Evident, fiind la începuturi la acea vreme a trecut pe lângă mine fără a mă marca în vreun fel. Sau așa am crezut… Ajuns în Statele Unite ale Americii am resimțit mereu dorința, dragostea de a scrie, de a fi lângă oameni, dar mai ales de a le fi de folos prin meseria pe care am avut-o și am iubit-o necondiționat. Motiv pentru care la un alt nivel și de pe o altă poziție am colaborat cu presa românească din Chicago și m-a bucurat profund fiecare moment în care cu penelul și litera încercam să ajung la inima cititorilor noștri.  

Mă bucur că acum, la ceva timp după revenirea acasă, am ocazia să pot activa din nou în presa din Județul Alba și de ce nu la nivel național, de data aceasta cu o și mai mare convingere sau mai bine zis cu alte zeci de lecții învățate între timp. Pentru că fiecare zi este câte o lecție, fiecare om are o poveste și fiecare poveste în sine te modelează într-un fel sau altul.

Nu sunt genul de jurnalist pentru care fuga după senzațional înseamnă motivație și sevă, ci mai degrabă tipul de gazetar care vede în orice un pic de sevă menită să dea valoare pentru ceilalți. Îmi propun ca prin tot ceea ce voi face din nou revenit pe acest tărâm să slujesc adevărului, sub toate formele lui, să vă aduc judecăți obiective și fapte reale. De asemenea, revin în presă cu foarte multe convingeri, dar și cu un set de valori dobândite peste ani. Și ,da, inclusiv din periplul și traiul în SUA: libertatea absolută. Nu sunt și nu mă văd un încadrat politic de niciun fel, un susținător fervent al unei ideologii de partid de orice culoare sau orientare ar fi ea. Cu toate acestea însă, cred cu tărie în bunătatea umană chiar și acolo unde alții nu mai văd nicio speranță, am învățat că a fi îngăduitor este calea spre a descoperi calitățile celuilalt.

Revin de astăzi și cu o promisiune fermă și o condiție autoimpusă: când libertatea mea de exprimare va fi îngrădită, este un prim semn că nu sunt nici în locul si nici în contextul potrivit”. – a spus Florin Soare.

Opinia Transilvană este o publicație online care de-a lungul timpului s-a remarcat prin materialele incisive dar și prin implicarea directă problemele societății. Materialele publicate de Opinia Transilvană au stârnit controverse atât la nivel național dar și internațional, împiedicând companii gigant să încalce legile României.

Obiectivele publicației sunt întărirea aplicării principiului supremației și domniei legii, apărarea și promovarea principiilor bunei administrări locale, a transparenței instituționale și decizionale și a accesului la informațiile de interes public, respectarea legilor față de cetățean.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top