Răsturnare de situație în ”Dosarul Utilajelor” . Fostul șef al SRI și un ofițer BCOOA condamnați la închisoare cu suspendare de judecătorii ÎCCJ

0

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat joi, 24 martie 2016, sentinţa definitivă în dosarul de criminalitate organizată în care au fost judecate 27 de persoane printre care şi fostul director al Serviciului Român de Informaţii Alba, Ioan Tarnu. Achitat la instanţa de fond, Curtea de Apel Alba Iulia, Tarnu a fost condamnat de ÎCCJ la 3 ani de închisoare cu suspendare.

utilaje

Fostul şef al SRI Alba Iulia, Ioan Tarnu, achitat în primă instanţă, a fost condamnat la 3 ani de închsioare cu suspendare pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului.

Fostul ofiţer BCCO Liviu Schiau, achitat şi el în primă instanţă, a fost condamnat joi la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului.

Iniţial Curtea de Apel Alba Iulia i-a achitat pe cei doi pe motiv ca faptele nu exista. Cei doi au fost acuzaţi că l-au sprijinit şi sfătuit pe unul dintre membrii grupării infracţionale, Mircea Stanciu, cum să se sustragă anchetei şi cum să ascundă adevărul faţă de poliţişti.  Mircea Stanciu a primit 4 ani şi 6 luni cu executare, faţă de 3 ani şi 2 luni la instanţa de fond. Tarnu şi Schiau au şi fost reţinuţi mai multe ore în 3 mai 2011, dar instanţa de judecată nu a acceptat propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT Alba Iulia. Instrumentarea dosarului s-a făcut cu sprijinul BCCO Alba Iulia, structură condus atunci de comisarul şef Traian Berbeceanu. Cauza este cunoscută sub denumirea de ”dosarul utilajelor furate din UE” şi a fost trimisă în judecată în anul 2011.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top