Punem roţile educaţiei în mişcare, la Ciclaton 2015 în Alba Iulia

0

Ciclaton_2015 În perioada 2-6 septembrie se desfăşoară cea de-a doua ediţie a Ciclaton, organizată de Fundaţia ADEPT Transilvania.

Timp de 5 zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de 660 de kilometri şi vor trece prin 11 oraşe, pentru a susţine una dintre cele 5 cauze educaţionale înscrise: „Dă-ţi pasiunea mai departe!”, parte din programul educaţional ”Ajungem Mari” al Asociaţiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, “GROW”, parte a programului Şcoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundaţiei Noi Orizonturi şi “Zburd”al Asociatiei ROI. Evenimentul este susţinut de Orange Romania şi HTC, ca parteneri strategici.

Pentru fiecare dintre cele 5 cauze pedalează atât ciclişti de anduranţă (selectaţi pentru a parcurge traseul integral), cât și temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care să pedaleze). La cea de-a doua ediţie Ciclaton s-au alăturat 30 de ciclişti de anduranţă, un număr dublu faţă de cel de la ediţia din 2014. Cicliştii temerari care vor participa au alocate până la 30 de locuri disponibile, pentru fiecare segment. Ciclaton va aduce împreună oameni pasionați de mersul pe bicicletă și susținători, în jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea că educația îmbogățește.

Cauzele evenimentului pot fi fi susținute de către publicul larg prin contribuții raportate la numărul bătăilor inimii ciclatoniștilor de anduranță, prin donații fixe către ciclatoniștii temerari, cât şi prin donaţii directe către cauze.

Înscrieri și mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.ciclaton.ro.

“În 2014, Ciclaton a pornit de la iniţiativa a doi voluntari care şi-au dorit să unească pasiunea pentru sport şi implicarea în viaţa comunităţii într-un eveniment la care fiecare dintre noi să îşi poată aduce contribuţia. Anul acesta, ne bucurăm foarte mult că Ciclaton a crescut: avem 5 cauze pe care le susţinem, iar numărul cicliştilor de anduranţă s-a dublat. Avem deja un număr foarte mare de susţinători şi suntem convinşi că cea de-a doua ediţie va aduna şi mai mulţi oameni care cred că educaţia este principalul mod prin care putem aduce o schimbare pentru comunitatea din care facem parte”, a declarat Cristi Gherghiceanu, Președinte Fundaţia ADEPT Transilvania. Turul complet al Ciclaton 2015 va începe și se va încheia în Sibiu și va trece prin 11 orașe, printre care Mediaş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Deva şi Alba Iulia.

Festivitatea de final va avea loc în Parcul Sub Arini din Sibiu. Sponsori și susținători Ciclaton 2015 : Orange, HTC, Active Life Therapy, 441 Design Studio, Urgent Cargus, Eximtur Business, HelpNet, High5, Himalaya, foto4ever.ro, Ambulanta de Biciclete, FabLab. Parteneri media: Freerider.ro, Radio Romania Targu Mures, BikeFM, Biciclistul.ro, Zmeu Bucuresti, RADOR. Despre Ciclaton Ciclaton este primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România dedicat exclusiv susţinerii educaţiei. Fondat în 2014, proiectul susţine proiecte de educaţie non-formală şi implicarea voluntară în acestea. Valorile Ciclaton vizează educaţia centrată pe individualitatea fiecarui copil, rolul fundamental jucat de educaţie în viaţa şi evoluţia comunităţii, voluntariatul ca formă de implicare, promovarea unui stil de viata sănătos, prin sport, şi ideea ca fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea mai departe celorlalţi lucruri bune.

Despre Fundația ADEPT Fundaţia ADEPT Transilvania derulează proiecte de conservare a biodiversităţii şi dezvoltare rurală în Transilvania, prin informarea localnicilor şi identificarea modalităţilor de obţinere a veniturilor suplimentare pentru micile comunităţi care gospodăresc peisajele din zona Târnava Mare, acţiuni menite să le asigure instrumentele necesare unui trai prosper, păstrînd practicile agricole tradiţionale care au creat aceste peisaje. Fie că este vorba de activităţi educative despre Natură, de încurajarea spiritului antreprenorial sau întărirea capacităţii organizaţionale, la informarea ori facilitarea accesării de fonduri prin PAC, dar chiar şi implicarea în activităţi concrete de conservare sau definirea politicilor la nivel local, regional şi naţional, Fundaţia ADEPT Transilvania reprezintă pentru comunitatea locală şi nu numai, un partener de nădejde.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top