PROTEST SPONTAN la Direcția de Finanțe. Care sunt nemultumirile

0

protest finante 1Angajatii de la Finante au declansat, marti, un protest spontan, in mai multe orase din tara, fiind nemultumiti de deciziile luate de Guvern in legatura cu salariile.

Protestatarii solicita acordarea de cresteri salariale tuturor salariatilor din administratia publica unde media salarizarii este de aproximativ 1.350 de lei net.

Care sunt nemultumirile

Ministerul Finantelor Publice a confirmat informatiile aparute saptamana trecuta in presa, potrivit carora salariile unor angajati ai institutiei vor fi majorate din luna noiembrie.
„In corelatie cu atributiile si complexitatea lucrarilor de la nivelul MFP, ANAF, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, ANAP, pe de o parte, si riscurile care pot interveni in lipsa unei salarizari corespunzatoare a acestora, pe de alta parte, prin Ordonanta de urgenta nr. 47/ 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetare s-a instituit acordarea personalului din cadrul MFP, ANAF, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si ANAP a unei majorari salariale similare celei prevazute la art. 2 alin. (1) din Legea nr.490/2004, cu modificarile si completarile ulterioare”, a transmis, vineri, institutia condusa de Eugen Teodorovici.

In comunicat, MFP a justificat decizia prin faptul ca „activitatile complexe din institutiile mentionate precum si imperativul asigurarii unei stabilitati a personalului specializat din cadrul”.

Potrivit organizatiilor sindicale, cresterea ar fi de 50%.

protest finante Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor „SED LEX” a avertizat ca majorarea va fi acordata pentru aproximativ 3.000 de persoane, adica numai salariatilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finantelor Publice si ANAF, nu si celor 23.000 de angajati din structurile teritoriale (administratiile judetene ale finantelor publice).

De asemenea, reprezentantii SED LEX au sustinut ca salariile medicilor si profesorilor au fost majorate din acest an, insa ceilalti angajati ai statului au fost neglijati.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top