Prima medalie pentru delegația României, la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ana Maria Popescu, medalie de argint la spadă

0

Scrimera română Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin ”tuşa de aur”.

Reprezentanta noastră a pierdut dramatic, în prelungiri, şi a ratat pentru a doua oară titlul olimpic, după ce în 2008, la Beijing, a obţinut tot argintul.

La finalul timpului regulamentar tabela arătat 10-10 după ce sportiva de la Steaua a restabilit egalitatea la ultimul asalt. S-a intrat în minutul de prelungire, unde chinezoaica, a treia spadasină a lumii, a gestionat mai bine duelul, dar mai ales cu noroc.

Ana-Maria Popescu şi Yiwen Sun au fost adversare şi în finala olimpică pe echipe de la Rio, câştigată de România în faţa Chinei. Ultimele două dueluri dintre cele două spadasine au fost câştigate de româncă, în 2019 la Cupa Mondială de la Tallinn, în semifinale, şi în 2020, în sferturile Cupei Mondiale de la Havana. Yiwen Sun a obţinut medalia de bronz în 2016, la Rio, la individual.

Sursa – foto: Agerpres

Distribuie

Lasă un comentariu

Top