Parlamentul a votat construirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia

1

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 252 voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi 10 abţineri, proiectul de lege privind construirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia.

“Se aprobă realizarea monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia, judeţul Alba, pentru care se alocă de la bugetul de stat maximum 18.800 mii lei. Suma va fi utilizată pentru demararea lucrărilor necesare în anul 2017 şi finalizarea acestora în anul 2018 cu încadrarea în bugetul aprobat în acest scop Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi Consiliului Local Alba Iulia”, prevede proiectul.

Conform actului normativ, din această sumă, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va asigura maximum 10.300 mii lei pentru plata dreptului de autor către autorul monumentului de for public declarat câştigător al concursului pentru Monumentul Unităţii Naţionale din Alba Iulia, organizat în anul 1993, precum şi pentru plata materialului necesar, a lucrărilor de construire şi de realizare a infrastructurii necesare pentru amplasare, ce vor fi realizate de autor.

Proiectul prevede şi alocarea sumei de 8.500 mii lei în bugetul Consiliului Local Alba Iulia pe anul 2018, pentru realizarea lucrărilor de amenajare a pasajului ceremonial, reamenajarea Parcului Unirii şi punerea în valoare a monumentului.

De asemenea, se prevede autorizarea Ministerul Finanţelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top