Nu udați grădinile cu apa de la robinet. Apel al Companiei de Apă

0

Reprezentanții Apa CTTA Alba, atrag atenția locuitorilor mai multor comune și sate din județ, să folosească apa potabilă doar pentru consumul menajer, nu și pentru udatul grădinilor.

Se poate ajunge din această cauză la presiune scăzută sau restricții în distribuție.
Comunele și satele vizate de apelul Companiei de Apă, sunt: Ciugud, Drâmbar, Hăpria, Limba, Șeușa, Teleac, Berghin, Ghirbom, Henig, Straja, Ohaba, Secășel, Colibi, Cricău, Craiva, Tibru, Pianu de Sus și Pianu de Jos.

”În perioada de vară, consumul de apă potabilă distribuită prin sistemul public din aria deservită de SC APA C.T.T.A. S.A. ALBA în județul nostru este crescut, în particular în zona rurală.

Acest consum crescut se datorează în principal caniculei, dar și activitătilor agricole și de grădinărit. Operatorul regional depune toate eforturile pentru a asigura furnizarea apei potabile tuturor consumatorilor, dar întâmpină dificultăți în asigurarea acestui serviciu în multe din localitățile în care operează, tocmai din aceste motive.

Sistemul de alimentare funcționează la capacitate maximă, dar cu toate acestea, consumul este foarte mare, ceea ce duce la imposibilitatea încărcării complete a rezervoarelor multor localități din zona rurală, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal. În special localitățile: Ciugud, Drâmbar, Hăpria, Limba, Șeușa, Teleac, Berghin, Ghirbom, Henig, Straja, Ohaba, Secășel, Colibi, Cricău, Craiva, Tibru, Pianu de Sus și Pianu de Jos.

Ținând cont de aceste aspecte, adresăm un apel insistent cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă și să fie constienți de faptul că fac parte dintr-o comunitate si, folosind apa potabilă în orice alt scop (activități agricole și de grădinărit), pot conduce la posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru necesități casnice sau o vor avea cu o turbiditate mărită, datorită aceluiași motiv. Pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi, spălarea autovehiculelor etc., utilizați apa din alte surse (foraje proprii, puțuri, fântâni)

Ne dorim ca si reprezentantii primăriilor acestor localități să ne sprijine în corecta informare a locuitorilor cu privire la cele menționate mai sus”, transmite Apa CTTA.

Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar pot fi semnalate imediat Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon 0258.834.501, în vederea intervenției.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top