Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcția de premier al României. Calendarul formării noului guvern

0

Liberalii au decis, joi, într-o ședință fulger a Biroului Executiv, să-l nominalizeze pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier pentru formarea Guvernului PNL-PSD-UDMR.

Nicolae Ciucă va negocia direct cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor componența viitorului Guvern.

De menționat ar fi că președintele PNL Florin Cîțu nu a participat fizic la ședința ci s-a conectat online. Prin decizia luată de BEX, Klaus Iohannis a reușit să-și impună favoritul iar Florin Cîțu a fost nevoit să renunțe la scaunul de premier – funcție care îi asigura puterea și controlul partidului.

Propunerea lui Nicoale Ciucă pentru funcția de premier a fost făcută de președintele PNL Florin Cîțu și votată în unanimitate de liderii liberali.

Anunțul oficial potrivit căruia Nicolae Ciucă este propunerea PNL pentru funcția de premier a fost făcut de prim-vicepreședinții PNL Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan.

Tot, în ședina BEX liberalii au stabilit și un calendar pentru învestirea Guvernului, calendar pe care vor să-l propună partenerilor de guvernare.

Astfel, săptămâna viitoare, luni-22 octombrie vor să depună lista cu programul de guvernare și lista miniștrilor Cabinetului Ciucă, audieri marți, miercuri și joi cel mai târziu să fie învestit noul Guvern.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top