Monopolul Apa CTTA, JAF LA DRUMUL MARE. Metrul cub de apă care merge în canalizare are preț DUBLU față de București

1

De mai mulţi ani locuitorii județului Alba plătesc printre cele mai mari tarife la apă din ţară. Cu toate acestea Apa CTTA Alba a ţinut să majoreze şi în acest an tarifele și cel mai probabil vor continua  în funcție de nevoile companiei și primele stafului din conducere.

Drept consecinţă, toți cei branşaţi la Apa CTTA Alba , fie ei de la oraş sau de la ţară, vor plăti la apa de la robinet  și canalizarea la prețuri exorbitante.

La nivelul județului Alba, societatea APA CTTA profită de monopolul ”fabricat” pentru a-și stabili prețurile de referință după cum vor și de multe ori în mare taină cu ajutorul Consiliului Județean Alba și Asociația ”Apa Alba”.

Consilierul județean, Daniel Zdrânc trage un nou semnal de alarmă, făcând o comparație cu prețurile practicate la canalizare în orașe de referință din România.

 

 Profitul Apă CTTA crește în acelaşi timp cu preţurile pentru populaţie!
Astăzi vă prezint o comparație între prețul pe care îl plătim în Alba pentru un metru cub de apă care merge în canalizare față de tarifele din județele vecine sau București.
Cum facturile emise pe numele românilor nu includ doar costurile livrării apei potabile, ci şi cele aferente serviciilor de canalizare,iată cât platim pentru fiecare metru cub de apă consumată şi, mai apoi, ajunsă în sistemul de canalizare.Prețurile sunt cu tva.
ALBA – 3.78Lei /mc
CLUJ – 3.32Lei/mc
BRASOV – 3.06Lei/mc
DEVA – 2.98Lei/mc
SIBIU – 2.53Lei/mc
ORADEA – 2.14Lei/mc
BUCUREȘTI – 2.07Lei/mc

Administrația din New York de exmplu,aduce apa de la peste 200km din izvoare și bazine de acumulare și o tratează folosind și raze ultraviolete pentru dezinfectare, procedură care crește eficiența fată de sistemul clasic de clorinare,iar 95% din totalul apei furnizate vine prin cădere.
Multe orașe din lume si-ar dori să aibă râuri și lacuri așa cum avem noi în Alba.

 

Daniel Zdranc este singurul consilier județean care a luat atitudine pe acest subiect în timp ce reprezentanţii Apa CTTA  pun preţurile mari pe seama investiţiilor derulate în judeţ.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top