Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis din funcție de premier. Interimatul va fi ținut de Dan Barna

0

Premierul Florin Cîțu l-a demis astăzi pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. De asemenea, șeful Guvernului a demis-o din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății pe Andreea Moldovan.

Scandal în coaliție. Premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.” – se arată într-un comunicat al premierului Florin Cîțu.

De asemenea, Administrația Prezidențială a transmis că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul:

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătății.” – se arată în comunicat.

Decizia lui Cîțu vine după ce, luni, vicepremierul Dan Barna a declarat că această coaliţie de guvernare “merge mai departe”, iar Vlad Voiculescu va continua la Ministerul Sănătăţii.

De altfel, miercuri dimineață a avut loc o întâlnire la Palatul Victoria între premierul Cîțu și vicepremierul Dan Barna.

Picătura care ar fi umplut paharul prim-ministrului ar fi fost un ordin semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan prin care se impun criteriile pentru instituirea carantinei zonale.

Potrivit unor surse politice, premierul Cîțu s-a arătat nemulțumit de faptul că nu a fost consultat în privința acestui act, care a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Alte motive de ceartă între PNL și USR-PLUS în coaliția de guvernare, legate de ministrul Vlad Voiculescu, au fost:

-► scandalul de la spitalul Victor Babeș, după ce 3 oameni au murit

-► evacuarea pacienților de la spitalul Foișor

-► scandalul provocat de ordinul privind înmormântarea pacienților decedați în urma îmbolnăvirii cu Covid-19

-► scandalul provocat de transparentizarea datelor privind vaccinarea populației

Scandal în coaliţia aflată la putere. Vlad Voiculescu, ținta nemulţumirilor unor liberali

Este scandal în coaliţia aflată la putere, iar în centrul lui este Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătăţii a devenit ținta nemulţumirilor unor liberali care au cerut schimbarea lui din funcţie.

Revocarea unui ministru se face, însă, exclusiv de către premier, iar dacă nu există un acord pentru o asemenea decizie, s-ar ajunge la instabilitate în Guvern.

Scandalul a izbucnit vineri. În timp ce erau într-o şedinţă internă, liderii USR-Plus au aflat că Guvernul a sesizat Parchetul General, într-o cauză ce viza Ministerul Sănătăţii.

Drept urmare, liderii USR-Plus l-au apărat public pe Vlad Voiculescu, anunțând că-l susţin la şefia Ministerului Sănătăţii.

Premierul Florin Cîțu le-a reproşat luni reacţia lor, având în vedere că nimeni nu-l acuzase pe Vlad Voiculescu în mod direct de ceva.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top