Mașini de spălat rufe cu uscător sau uscător de rufe separat? Care e cea mai bună alegere?

0

În ultimul timp, tot mai multă lume preferă să opteze pentru un nou tip de electrocasnic: uscătoarele! Fie pentru că nu au balcoane în locuințe, fie pentru că preferă să aibă rufele accesibile imediat după spălare, în timp foarte scurt, fie pentru că preferă să evite mirosurile care s-ar putea impregna în haine dacă acestea nu ar fi uscate afară, la aer, din diverse motive, tot mai mulți aleg să-și cumpere uscătoare de rufe.


Mașini de spălat cu uscător: avantaje


Nicio casă n-ar trebui să ducă lipsă de uscătoare de rufe, indiferent că e vorba de mașină de spălat cu uscător sau de un uscător de rufe independent. Care este cea mai bună soluție pentru tine, însă? Pentru că nu există un răspuns unic și universal corect, îți voi prezenta avantajele și dezavantajele fiecărui fel de uscător, pentru a putea lua decizia corectă în cunoștință de cauză și în acord cu preferințele și dorințele tale.
Când vine vorba de ales, însă, opțiunile se diversifică. Uscător de rufe independent sau mașini de spălat cu uscător? Ce să alegi? Fiecare dintre variante prezintă multiple avantaje și dezavantaje și, în cele din urmă, decizia se ia doar analizând propriul tău caz particular și condițiile de care dispui. 
Avantajul unor mașini de spălat cu uscător este că sunt mult mai convenabile, dacă nu dispui de foarte mult spațiu în locuință și vrei să-l folosești cât mai eficient. În plus, la mașini de spălat cu uscător, nu mai e nevoie să scoți rufele dintr-o cuvă și să le bagi în alta, după spălare.
De asemenea, prețul este mai mic decât al unei mașini de spălat normaleși al unui uscător de rufe independent la un loc. Un pachet 2 în 1 cu avantaje financiare pe măsură.


Mașini de spălat cu uscător: dezavantaje


Evident, există și destule dezavantaje. Pe termen lung, consumul energetic este mai ridicat. Timpul de uscare al rufelor este ceva mai mare față de uscătoarele de rufe independente, dar tot mult mai scurt decât prin metoda uscării hainelor în mod clasic, pe sârmă. 
Tot la dezavantaje, putem trece faptul că eficiența la uscare nu este foarte bună, uneori fiind nevoie de mai multe cicluri de uscare pentru rezultate satisfăcătoare.
Pe scurt, dacă spațiul îți permite, iar din punct de vedere financiar nu ai restricții, atunci cea mai bună opțiune pentru tine este să achiziționezi un uscător de rufe de sine stătător. Dar, dacă ai un buget limitat și nici nu ai suficient spațiu în locuință, cele mai bune opțiuni sunt să te orientezi spre mașini de spălat cu uscător. 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top