Mai multe persoane au fost reținute în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Alba Iulia. Gruparea era condusă de doi albaiulieni

0

grupare alba iulia

10 persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Alba Iulia  în dosarul de trafic de etnobotanice în care au avut loc percheziţii în Alba, Cluj şi Hunedoara. În cursul zilei de joi, 24 martie, inculpaţii vor fi prezentaţi la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

Majoritatea persoanelor reţinute sunt din Alba Iulia. La DIICOT Alba Iulia au fost audiate miercuri peste 70 de persoane din care, 16 sunt membri ai grupării.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, doi lideri ai grupării, ambii din municipiul Alba Iulia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul preparării şi comercializării substanţelor cu efecte psihoactive.

Aceştia ar fi procurat, din străinătate, materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-ar fi preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.     Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram.

Membrii grupării ar fi comercializat substanţele astfel obţinute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au descoperit aproape 2 kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.    Membrii grupului infracţional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au  preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat din Alba Iulia.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top