Kaitlyn Hord şi Dajana Bošković noile jucătoare a campioanei României Volei Alba Blaj

0

Campioana României Volei Alba Blaj, a anunțat luni, transferul jucătoarelor Kaitlyn Hord (SUA, centru) şi Dajana Bošković (Bosnia şi Herţegovina, universal/fals).

Cele două noi achiziții, vor evolua pentru echipa din Mica Romă, în partea a doua a sezonului 2022/2023.

Kaitlyn Hord (1,94 m), care evoluează pe poziţia centru, vine din campionatul universitar american, rampa de lansare pentru cele mai valoroase voleibaliste din SUA şi se află la prima experienţă în Europa. Noul centru, care va împlini 23 de ani în data de 14 iunie, a jucat la Universităţile Penn State şi Nebraska.

Kaitlyn Hord s-a alăturat deja lotului Volei Alba Blaj şi va avea drept de joc la meciul cu SC Prometey Dnipro, programat marţi seară, de la ora 19:00, în localitatea Kutná Hora (Cehia), în grupele Ligii Campionilor.

La Volei Alba Blaj, Kaitlyn Hord va juca cu numărul 14 pe tricou.

Dajana Bošković (1,86 m), care evoluează pe poziţia universal/fals, vine din campionatul Chinei, încheiat la finalul săptămânii trecute, unde a ocupat locul trei cu Shenzhen Zhongsai. Noul universal/fals, care va împlini 29 de ani în data de 11 aprilie, a mai jucat la echipele Dinamo Pančevo (Serbia), Vizura Belgrad (Serbia), Universitatea San Antonio Texas (SUA), Enea PTPS Piła (Polonia), Sarıyer Belediyesi (Turcia), Kuzeyboru (Turcia) şi Steaua Roşie Belgrad (Serbia).

Este componentă de bază a naţionalei Bosniei, unde evoluează sub comanda lui Stevan Ljubičić. Dajana Bošković se va alătura lotului campioanei României în zilele următoare, unde va juca cu numărul 17 pe tricou.

Ea este sora mai mare a cunoscutei Tijana Bošković, desemnată în 2022 cea mai bună jucătoare la Campionatului Mondial de volei, acolo unde a cucerit titlul mondial cu Serbia.

Cele două surori joacă pe acelaşi post (universal/fals) şi ambele sunt voleibaliste de mână stângă.

„Am efectuat aceste două transferuri la solicitarea staffului tehnic, în vederea îndeplinirii obiectivelor clubului: accesul între primele zece echipe de club din Europa şi câştigarea unui nou titlu de campioană. Cred că cele două voleibaliste, cărora le spun bun venit la Blaj, ne vor ajuta să atingem aceste obiective”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top