Ioan Dîrzu : Monica Anisie a picat toate examenele pe care le-a susținut în fruntea Ministerului Educației

0

Partidul Social Democrat cere ministrului Educației, Monica Anisie, să anunțe urgent modul în care se vor desfășura examenele de Evaluare Națională și de Bacalaureat. Examenele trebuie să se țină, dar în condiții clare de siguranță, iar elevii nu mai trebuie să stea în stres din cauza lipsei clarificărilor necesare din partea Guvernului Orban.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei. Moţiunea intitulată “Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată” a trecut cu 172 de voturi “pentru”, 90 “împotrivă” și 47 de abțineri. Monica Anisie a ”picat” toate examenele pe care le-a susținut în fruntea unui minister atât de important, iar dacă Ludovic Orban ar fi un premier responsabil – ceea ce a arătat că nu este – ar înlocui-o de îndată.

În ultimele luni am văzut cu toţii ce înseamnă ca un politruc neprofesionist să conducă învăţământul românesc. De 70 de zile, de la declanşarea crizei, toţi cei din sistem – preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ – trăiesc în panică şi nesiguranţă.

În ultimele două luni, prin lipsa tabletelor, jumătate dintre elevii din România nu au beneficiat de dreptul constituţional la educație  gratuită. Nu au fost comunicate în timp util scenariile şi măsurile avute în vedere de minister în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea, nu au fost comunicate nici măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali. Nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului școlar. Totodată, nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare și definitivat. Nu au fost comunicate graficul și modalitatea în care se vor derula probele de aptitudini pentru admiterea în unitățile de învățământ vocațional. Nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru directori, inspectori școlari și pentru personalul nedidactic. Nu a fost implementat şi actualizat nici programul „Euro 200”, astfel încât toţi elevii să aibă la dispoziţie un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor.

În perioada crizei s-a operat, pe ascuns, cea mai mare reducere a numărului de posturi din sistemul de învăţământ preuniversitar!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top