HUNEDOARA: Anunț CRITIC pentru 150 de angajați din Primăria Deva

0

Peste 100 de angajați vor fi vizați de concedieri la Primăria Deva. Oamenii vor fi dați afară, deși fondul de salarii aproape că s-a dublat într-un an, atât din cauza angajărilor, cât și a creșterilor salariale. Autoritățile avertizează că și ar putea exista concedieri și la Poliția Locală Deva.

Primaria Deva

 Reducerile de personal ar putea să înceapă din februarie, a menționat primarul municipiului Deva, Florin Oancea. 150 dintre cei aproape 800 de angajați ai Primăriei ar putea fi concediați, informează mediafax.

Florin Oancea

„În jur de 150 de persoane pleacă, în condiţiile în care vom primi avizul Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Fondul de salarii aferent lunii noiembrie 2017, achitat în luna decembrie, a fost de 3.415.000 de lei, iar în noiembrie 2016 a fost de 1.773.000 de lei. Această aproape dublare a fondului de salarii vine din două componente: din creşterea nivelului salarizării, conform legii şi din numărul mai mare de angajaţi. La un fond de salarii de aproape 10 milioane de euro pe an am considerat că eu ca primar nu pot să îmi asum ca în 2018 să plătesc din taxele şi impozitele devenilor într-o proporţie covârşitoare salarii pentru angajaţi”, a explicat, pentru sursa citată, primarul Florin Oancea, ales în această funcție în luna noiembrie 2017.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top