Fotbal, ora 14: România – Coreea de Sud, la Jocurile Olimpice de la Tokyo

1

Naționala de fotbal a României va întâlni duminică, cu începere de la ora 14.00, în cadrul Grupei B, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, selecționata Coreei de Sud.

În primul meci disputat la Jocurile Olimpice din Japonia, naționala lui Rădoi, s – a impus cu scorul de 1 – 0, în fașa naționalei Hondurasului.

Adversarii tricolorilor, au pierdut cu același scor, prima partidă de la Jocurile Olimpice, în fața naționalei din Noua Zeelandă.

Dacă înving naționala Coreei de Sud, tricolorii își pot asigura calificarea în sferturile de finală.

Naționala Coreei de Sud, are 7 prezențe la Jocurile Olimpice, consecutive, între edițiile 1992 și 2016. În patru rânduri s-a oprit în faza grupelor, de două ori a ajuns în sferturile finală iar în 2012 a câștigat medalia de bronz după eliminarea Marii Britanii în sferturi, 0-3 cu Brazilia și 2-0 cu Japonia. La ultima ediție a câștigat grupa cu Germania, Mexic și Fiji, pierzând însă 0-1 cu Honduras.

Din cei 22 de jucători, 20 provin din fotbalul intern. Estimat la 30 de milioane de euro, este cel mai bine cotat lot, peste România (17), Noua Zeelandă (14) și Honduras (4), cu 5 fotbaliști de peste 1 milion de euro dincolo de “stranieri”. Mijlocașul ofensiv Lee Kang-In de la Valencia, un star în devenire de doar 20 de ani, alături de vârful Hwang de la Bordeaux, 28 de ani, reprezintă numele de referință ale asiaticilor.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top