Florin Cîțu prezent la Alba Iulia. Premierul a a vizitat o fabrică de pavaje din Sebeș, un centru de vaccinare din Municipiul Alba Iulia și Cetatea Bastionară Alba Carolina

0

Premierul României Florin Cîțu, a fost prezent joi, în județul Alba, unde a efectuat o vizită de lucru.

În cadrul vizitei, premierul s – a întâlnit cu reprezentanții Partidului Național Liberal din județ, pentru o viitoare susținere a sa, la alegerile care vor desemna viitorul șef al PNL, aflându – se în luptă directă cu președintele actual al PNL, Ludovic Orban.

Acesta a vizitat o fabrică specializată în fabricarea pavajelor din municipiul Sebeș, poi premierul a vizitat centrul de vaccinare amplasat pe Bulevardul Transilvaniei, din municipiul Alba Iulia.

Florin Cîțu a vizitat și Cetatea Bastionară Alba Carolina, iar la final premierul a susținut o conferință de presă, care avut loc la Traseul celor teri fortificații din Alba Iulia.

În vizita efectuată în Alba Iulia, Florin Cîțu a fost însoțit de către europarlamentarul și fostul primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, edilul Municipiului Cluj – Napoca, Emil Boc, vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi europarlamentarul Rareş Bogdan.

„Am discutat şi partea politică. Vă daţi seamă, cred că am convins o Românie să fiu prim-ministru, să fiu susţinut de coaliţie, cred că este mai simplu să conving nişte colegi să mă susţină la preşedinţia PNL”, a afirmat Cîțu, după vizita din Alba-Iulia.

Acesta susține că s-a dus în în Alba Iulia pentru a fi aproape de acești colegi. “Tot am venit aici să fiu aproape de ei, pentru că am venit să le prezint puţin despre PNRR, despre fonduri europene, despre buget, surse de finanţare”, a declarat Florin Cîţu, întrebat joi la Alba Iulia cum îi va convinge pe colegii din partid să îl voteze la şefia PNL”, a mai afirmat Cîțu.

Întrebat fiind de obiectivele care vor fi finanțate prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ, premierul a răspuns că în județul Alba, principalele investiții se vor realiza în infrastructura feroviară și în partea de sănătate.

“În județul Alba trebuie să ne concentrăm pe mai multe componente.

În primul rând, vom avea în județul Alba nevoie de investiții în infrastructura feroviară, dar trebuie să ne gândim și la spitale. Vor fi făcute investiții la nivel național și toate județele au aceste lucruri.

Dar pentru județul Alba, bineînțeles, toate UAT-urile vor avea acces la Fondul Național de Dezvoltare. Se cheamă Fond de dezvoltare, care va fi în PNRR și are 2,1 miliarde de euro. Toate UAT-urile din județ au acces.
Eu zic să ne uităm la investiții, nu doar la PNRR.

Toți ne concentrăm astăzi pe PNRR. România se dezvoltă prin: PNRR, fonduri europene și bani de la buget. Toate acestea sunt legate. Unele investiții intră în PNRR pentru că au fost mature și au o componentă verde și digitală și se pliază pe aceste caracteristici.

Altele vor merge în fondurile europene, pentru că sunt… sau infrastructura mare, de exemplu, va merge în PNRR și apoi, ce nu se poate în PNRR, va merge în fonduri europene. Iar pentru comune, drumuri județene și comunale, care nu merg nici pe PNRR, nici pe fonduri europene, vor fi de la buget. Deci aș vrea să ne uităm la acest plan de investiții cu toate sursele de finanțare, pentru că astfel creăm frustrări. Programul meu nu este aici. Nu contează! Nu este aici, este în altă parte. Toate obiectele de investiţii vor fi finanțate”, a mai declarat Florin Cîțu, la Alba Iulia.

Premierul a fost întrebat și despre finalizarea autostrăzii Sebeș – Turda, Florin Cîțu, a declarat că speră să fie gata cât mai curând.

“Sper cât mai curând, dar avem aici un domn ministru care a finanțat de anul trecut, a impulsionat-o anul trecut… Da, am văzut că mai sunt câteva probleme. Sper să fie cât mai curând. Anul acesta aţi văzut că au început mai multe… Eu, sincer, țin foarte mult la Sibiu-Pitești. Pentru România, a trece Carpații cu autostrada, a avea acest Sibiu-Pitești gata este un lucru simbolic şi este important. Așa vom putea să plecăm de la Constanța și să ajungem la Viena, așa ne legăm și noi de UE. Sibiu-Pitești este pentru orice guvern foarte important. După 30 de ani de zile o să fie gata”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top