”Fiii Satului” revin acasă la Limba

0

DSC_0032Duminică, 6 septembrie, la Limba va avea loc cea de a XLVII-a ediție a sărbătorii ”FIII Satului”, un eveniment ce a devenit deja o tradiție, fiind organizat la începutul lui septembrie deaproape o jumătate de secol. Este momentul în care la Limba fiii satului revin acasă într-un loc sfințit și care se mândrește ca o vatră păstrătoare de gintă dacică, sortită, de-a lungul veacurilor, tumultului schimbării.

”Veșnicia s-a născut la sat, spunea Lucian Blaga. Acest lucru este adevărat deoarece satul este inima și sufletul poporului. Dacă sunteți iubitori ai naturii, cu siguranță veți fi uimit de felul în care acesta se unește cu omul, aici, în satul Limba. FIII satului este pentru limbeni ziua în care se adună toţi cei plecaţi prin ţară, să se întâlnească, să-şi petreacă şi să strângă legăturile cu oamenii din sat şi locurile natale Ca în fiecare an, programul evenimentului conține diverse manifestări pentru toate vârstele și vă invităm să vă alăturați Fiilor satului, să cinstim împreună vatra părintească”, declară Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Programul evenimentului este următorul:

09:30-Întâlnirea fiilor satului la Biserică și participarea la slujba de duminică
12:00 -Te Deum laMonumentul Eroilor-parastas de pomenire
12:30-Imnul, acordare de diplome, depuneri de coroane, alocuțiuni, stand expoziție lansare de carte scriitorul Ovidiu I. Bucur
13:30-Jocuri sportive distractive dedicate copiilor pe terenul de fotbal
14:00-Meci tradițional de fotbal DEALUL cu DINJOSUL-pe terenul de fotbal ”Nicu Muntean”
16:00 -Dialog între fiii satului în locația PRUND
18:00-Spectacol folcloric susținut de Ansamblul folcloric ”Doina Mureșului” din Ciugud pe scena din Prund
20:30-Foc de tabără
Organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local al comunei Ciugud, parteneri fiind Parohia Ortodoxă Limba și Asociația Limbenii.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top