Festivalul tradiţional de pe muntele Găina a fost amânat.

0

Pandemia de COVID-19 din România, afectează și industria de evenimente, care înregistrează în acest an pierderi masive din cauza anulării festivalurilor.

Mai multe festivaluri mari Untold, Neversea, care trebuiau să aibă loc în această vară în România, au fost anulate de către organizatori.

Aceeași soartă va avea, și Târgul de Fete de pe Muntele Găina, eveniment care trebuia să aibă loc în acest weekend a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

“Consiliul Judeţean Alba şi Primăria comunei Avram Iancu fac cunoscut faptul că Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai iubită sărbătoare populară a moţilor, nu va putea fi organizată în acest an, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Din păcate, această străveche tradiţie se va întrerupe vremelnic, pentru că sănătatea şi siguranţa oamenilor primează. Tradiţiile rămân însă partea cea mai importantă a spiritualităţii noastre, iar anul viitor ne vom întâlni din nou pe platoul de pe Muntele Găina pentru a celebra cum se cuvine această sărbătoare etno-culturală unică în România, ale cărei ecouri au trecut deja dincolo de graniţele ţării”, se arată într – un comunicat de presă emis de către Consiliul Județean Alba.

Târgul de Fete de pe Muntele Găina este una dintre cele mai vechi sărbători tradiționale cu o vechime de sute de ani, care este organizat anual, de regulă în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie (20 iulie).

Distribuie

Lasă un comentariu

Top