FCSB – Dinamo 3 – 2. Roș – albaștrii se impun în “Eternul derby”. Spectacolul pus în umbră de greșelile de arbitraj

0

FCSB s – a impus sâmbătă seara, pe Arena Națională, din București, în fața marei rivale Dinamo, în “Eternul Derby”.

Derby -ul bucureștean a avut de toate răsturnări de scor și cinci reușite. Însă spectacolul oferit de cele două rivale, a fost umbrit de greșelile de arbitraj ale centralului Radu Petrescu.

Acestea a dictat un penalty pentru FCSB la o fază la care Izma Lopez a lovit clar mingea. În plus, l-a și eliminat pe dinamovist. Cei de la FCSB au acuzat și ei un penalty acordat ușor pentru Dinamo în prima repriză. De la oaspeți a fost eliminat și Răuță pe final.

Golurile partidei au fost reușite de către Florin Tănase (min 8, 76) și Iulian Cristea (min 17) pentru FCSB, iar pentru Dinamo au înscris Borja Valle (min 26) și Adam Nemec (min 42).

Meciul de pe Arena Națională a început vijelios. Dinamo a trecut pe lângă deschiderea scorului după numai 4 minute, când Borja Valle a deviat periculos, din careul mic, dar Panțîru a respins excelent. Replica FCSB-ului a venit imediat, când Moruțan a centrat excelent, iar Florin Tănase a reluat cu capul puțin pe lângă poartă.

Florin Tănase n-a mai ratat ținta la faza imediat următoare. Trupa lui Toni Petrea a recuperat mingea la mijlocul terenului, Dennis Man l-a găsit excelent pe Tănase cu o pasă în careu, iar căpitanul FCSB-ului a finalizat cu mult calm, cu un șut la colțul lung.

Roș-albaștrii” au făcut 2-0 pe tabelă în minutul 17. Iulian Cristea a înscris cu o lovitură de cap. Ovidiu Popescu a centrat ideal, cu efect la bara a doua, iar fundașul FCSB-ului a reluat impecabil.

Dinamo a revenit la viață în minutul 25, când Panțîru l-a faultat în careu pe Gonzales, iar arbitrul Radu Petrescu a dictat lovitură de la 11 metri. Borja Valle a transformat fără emoții, cu un șut în stânga portarului Andrei Vlad.

Formația lui Cosmin Contra a restabilit egalitatea cu 3 minute înainte de pauză. Adam Nemec a prins un șut cu pământul din colțul careului, mingea a fost deviată cu pieptul de Iulian Cristea și s-a scurs pe lângă Andrei Vlad

Ritmul a scăzut considerabil în repriza a doua. Andrei Vlad s-a remarcat la două șuturi periculoase expediate de oaspeți, când a respins impecabil. FCSB a fost echipa care a dat lovitura în minutul 76, după o fază controversată.

Man a căzut în fața porții după un duel cu Lopez, iar centralul a dictat lovitură de la 11 metri și cartonaș roșu pentru fundașul lui Dinamo, la intervenția tușierului. Totuși, pe reluări se observă cum Lopez lovește mingea, iar Man alunecă fără să fie împins. Florin Tănase a înscris golul victoriei, cu un șut plasat, pe jos.

Dinamo a mai văzut un cartonaș roșu în prelungirile partidei, când Răuță l-a lovit cu cotul în piept pe Octavian Popescu.

S-a încheiat 3-2 pentru FCSB, care urcă cel puțin pentru moment pe locul 2 în Liga 1, după 6 meciuri disputate. De cealaltă parte, Dinamo rămâne pe locul 12, cu 5 puncte acumulate.

Sursa – foto: GSP.ro

Distribuie

Lasă un comentariu

Top