E timpul pentru stabilirea designului casei tale? Iată ce să NU faci când îți decorezi încăperile

0

Când vine vorba despre decorarea casei tale te gândești la preferințele tale, la ceea ce ți-ar plăcea să vezi și să existe zi de zi în fiecare încăpere. Îți dorești o anumită culoare sau combinații de culori, anumite piese de mobilier, elemente de design sau diferite accente. Ei bine, pentru ca rezultatul să fie unul profesional și să te lovești de cât mai puține greșeli, pe lângă lista cu lucruri de făcut, e bine să o ai în vedere și pe cea cu lucruri de evitat.

Așadar, a ști ce sa nu faci poate fi cu adevărat util, deoarece astfel vei învăța cu mult mai multă claritate ceea ce trebuie să faci.

Iată mai jos de ce trebuie să ții cont când vine vorba de decorarea încăperilor din casă

  1. Nu alege culoarea vopselei mai întâi

Recomandat este să alegi cu prioritate piesele de mobilier scumpe pe care vrei să le integrezi în casa ta, iar ulterior vei putea vopsi pereții în funcție de acestea, în așa fel încât combinația să fie una plăcută și armonioasă. Spre deosebire de mobilă, când vine vorba de vopsea poți găsi o varietate de culori de vopsea lavabilă, din care tu să o alegi pe cea potrivită. Nu uita cât de important este să optezi pentru o vopsea de cea mai bună calitate și rezistentă pentru că acest lucru va contribui vizibil la designul general al încăperii.

Cu produsele potrivite, casa ta poate fi caracterizată de perfecțiune, până la cel mai mic detaliu. În acest sens poți accesa website-ul celor de la Benjaminmoore.ro, care îți oferă soluțiile de lux pe care casa ta le merită. E bine să eviți materialele ieftine, necalitative deoarece acestea vor necesita înlocuiri și cheltuieli ulterioare.

  1. Nu folosi foarte multe perne

Chiar dacă pernele reprezintă elemente de design excelente, asta nu înseamnă că trebuie să supraaglomerezi încăperea cu acestea. Dacă e nevoie să le muți de pe canapea în diferite locuri pentru a te putea așeza, acest lucru va fi deranjant. Și oricum, exagerările nu vor fi niciodată compatibile cu bunul gust.

  1. Nu alege perdele scurte

Indicat este ca draperiile și perdelele pe care le alegi să atingă podeaua, în niciun caz să fie prea scurte, deoarece acest lucru va face ca peretele să pară mai mic decât este. Mai bine cu mai mult material pe podea decât să fie lăsat să se vadă peretele în partea de jos. Iată aici mai multe sfaturi despre cum să alegi perdelele potrivite pentru fiecare cameră.

  1. Nu agăța lustra/ candelabrul prea sus

Dacă vei agăța corpul de iluminat prea sus, vei asigura mai mult iluminarea tavanului decât a camerei, și știi prea bine cât de importante sunt luminile și accentele date de acestea. Dacă atașezi lustra prea sus vei limita răspândirea luminii iar încăperea va părea mai întunecată, fapt pe care nu ți-l dorești.

  1. Nu agăța tablourile prea sus

Dacă tinzi să așezi tablourile cât mai aproape de tavan, să știi că acest lucru este greșit și nu contribuie în manieră pozitivă la designul camerei. Alege tot timpul să așezi tablourile la nivelul ochilor pentru a le putea privi în mod cât mai firesc. Decât prea sus, mai bine prea jos, însă oricum, trebuie să urmărești un echilibru.

În concluzie, dacă ai ajuns la pasul decorării casei tale, ține cont să eviți anumite lucruri care nu te vor ajuta să obții aspectul atractiv pe care tu ți-l dorești. E vorba de câteva detalii, dar care pot contribui în măsură semnificativă la rezultatul final. Așa că vezi mai întâi ce nu trebuie să faci, pentru ca în cele din urmă să te concentrezi asupra a ceea ce trebuie să faci.

Sursa foto: unsplah.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top