Declarația sau adeverința la control: Peste 4500 de persoane legitimate și peste 130 de sancțiuni contravenționale, pentru cei care nu respectă măsurile de protecție sanitară

0

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Alba.

Pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei cu coronavirus, polițiștii au aplicat 136 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au controlat și legitimat în total 4610 persoane.

“Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 48 de ore, la activitățile desfășurate au participat, 368 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 173 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 174 de mijloace de transport, din care 107 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 4.610 persoane. De asemenea, au fost verificate 190 de obiective de interes precum restaurante, fast-food-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 136 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată în Alba Iulia, au fost legitimate 232 de persoane, verificate 41 de societăți comerciale și 39 de mijloace de transport în comun. Au fost depistate 8 persoane care nu a respectat regulile de protecție sanitară.

La Câmpeni, au fost verificate 29 de societăți comerciale, legitimate 56 de persoane și depistate 10 care nu au respectat regulile de protecție sanitară.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top