Declarația sau adeverinţa la control: Peste 2000 de persoane legitimate și controlate de polițiști și 100 de amenzi pentru cei care nu au purtat masca de protecţie

0

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Alba.

Pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei cu coronavirus, polițiștii au aplicat peste 100 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au controlat și legitimat în total 2323 de persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 217 polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 100 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 127 de mijloace de transport, din care 54 mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.323 de persoane și au fost făcute verificări la 112 obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

De exemplu, la Alba Iulia au fost verificate 39 de societăți comerciale și 38 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 238 de persoane.

Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, din care 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top