Declarația sau adeverința la control: Peste 1300 de persoane legitimate de către autorități, în ultimele 24 de ore.

0

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Alba.

Pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei cu coronavirus și a protecției sanitare, polițiștii au aplicat 134 sancțiuni contravenționale.

În urma controalelor efectuate, oamenii legii au controlat și legitimat în total 1331 de persoane.

Polițiștii au amendat contravențional, un agent economic, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 1.331 de persoane, din care 790 aflate în carantină și 541 aflate în izolare.

Au fost controlate 63 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 98 de terase, restaurante, fastfood-uri și 79 de mijloace de transport, din care 12 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 135 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, 29 care nu au respectat restricțiile de deplasare și au aplicat o sancțiune contravențională unui operator economic, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia, au fost legitimate 215 persoane, au fost verificate 142 de autovehicule și au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim că, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00.

În toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top