Declarația sau adeverința la control: 71 de sancțiuni contravenționale și peste 2000 de persoane legitimate de oamenii legii

1

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Alba.

Pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei cu coronavirus, polițiștii au aplicat 71 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au controlat și legitimat în total 2146 persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat, 178 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 69 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 70 de mijloace de transport, din care 54 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.146 de persoane. De asemenea, au fost verificate 77 de obiective de interes precum restaurante, fast-food-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 71 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și una care nu a respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată în Alba Iulia, au fost legitimate 207 persoane, au fost verificate 30 de mijloace de transport în comun și au fost aplicate 19 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

La Ocna Mureș, au fost legitimate 126 de persoane, 6 dintre acestea fiind sancționate pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.

Acțiunile de control vor continua.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top