Daniel Breaz deschide lista PRO. Lazăr le dă planurile peste cap!

0

Încă o surpriză în politica județeană. Deși cei mai mulți îl dădeau cu sacii în căruța PNL, senatorul Daniel Breaz (ex-PSD) a mutat surprinzător pe tabla de șah în tabăra lui Victor Ponta. Mai mult, acesta se pare că va prinde chiar locul 1 pentru Camera Deputaților, un loc pentru care s-au pus în mișcare rotițele unui tren imens, cu un puternic miros avicol care se pare că i-a cam închis inclusiv gura lui Tăriceanu.

Doar că matematica electorală s-ar putea să îl arunce direct în corzi atât pe Breaz, cât și pe susținătorii lui Ponta la nivel de județ. Dacă se păstrează voința electoratului de la locale și la alegerile parlamentare, atunci PRO România Alba fără aportul ALDE pare a fi sortit eșecului.

Mai pe românește, PRO România a strâns pe județ 4467 de voturi fiind aproape ultimul partid ierarhic (mai puțin și decât UDMR). ALDE a convins în schimb alți 6478 de alegători și pe cale de consecință numai cele două forțe unite ar putea emite ceva pretenții la cele două rânduri de redistribuiri… Și astfel să prindă in extremis vreun mandat de deputat, în timp ce pentru unul de senator ar fi o minune prea mare (USR, PMP sau PNL ar putea prelua acest al doilea mandat).

În această seară am încercat să îi contactăm pe cei doi lideri ai celor două formațiuni politice de la subsolul clasamentului. În timp ce Horațiu Florea (PRO România) nu a dorit să intre în dialog cu noi, Ioan Lazăr (ALDE) ne-a declarat direct că “nu sunt interesat să candidez pentru un loc în Senatul României”.

Cum este de așteptat ca Lazăr să nu accepte nici a doua vioară după Breaz, se pare că orice calcule politice la acest moment (ALDE neimplicat, PRO România de unul singur) ar avantaja un singur partid: PMP – care devine într-adevăr cel mai important partid dintre cele mai mici, după vorba lui Traian Băsescu. Și asta pentru că:

-PNL se poate baza aproape sigur pe 2 mandate de deputat și unul de senator

-PSD are aproape sigur un mandat de deputat

Celelalte 2 mandate de deputat și unul de senator se pot duce la USR, PSD, PMP și evident PNL . Dacă Pro România nu va scoate măcar 10.000 de voturi este greu de crezut că va reuși să obțină vreun mandat nici măcar la a doua redistribuire.  

Distribuie

Lasă un comentariu

Top