Consiliul Județean Alba are nevoie de lobby din partea parlamentarilor. În joc sunt 15 milioane de euro

0

drum-1

Indiferent de ce credem unii și alții despre Consiliul Județean Alba , un lucru e sigur: după milioane de euro investiți în strategii de dezvoltare a turismului , în cultură , în drumuri județene, în  sănătate și  în strategii de dezvoltare , proiectele ar fi trebuit  să crească nivelul județului.

Nu ne interesează nimic altceva, nici că se va analiza, nici că se vor lua măsuri,nici că vor găsii soluții. Cel care și-a asumat cu modestie în ultimii 12 ani , rolul de Dumnezeu al județului, Ion Dumitrel, ar fi trebuit să facă mai mult pentru o strategie de comunicare cu instituțiile statului, cu parlamentarii și cu edilii zonelor aflate în dezvoltare. Așa ar fi putut fi evitate multe situații neplăcute și proiecte nefinalizate.

Un mare eșec pentru Consiliul Județean Alba și pentru Ion Dumitrel  este drumul judeţean care face legătura între Transalpina şi domeniul schiabil din Masivul Şureanu, respectiv de la Oaşa la Poarta Raiului.

Lipsa de comunicare și încrederea oarbă în propriul aparat, aproape l-au adus pe Dumitrel la pierderea finanțării cu 15 milioane de euro pentru DJ 704. Deci jocul de-a Dumnezeu , nu funcționează. Am văzut că sistemul pe care el l-a gândit și creat este ineficient și bâlbâit.

În urma unor articole publicate de Opinia Transilvană a ieșit la iveală faptul că de ani buni de zile Consiliul Județean ascunde realitatea drumului spre ” Mica Elveție” .

Sub presiunea adevărului și a investitorilor, după aproape 10 ani de zile, autoritățile județului au făcut primele demersuri pentru intrarea în posesie a drumului cu pricina. Ar fi trebuit să urmeze un lobby făcut de parlamentarii noștrii însă aceștia par să fie lipsiți de perspective.

Este îngrijorător și trist în același timp, fiecare trage pentru oala lui și milioane de euro curg pe strategii.

unnamed-1 unnamed

 

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top