Carantină pentru 14 zile în Petroșani, Brad și Simeria

0

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din județul Hunedoara a votat, luni, ca municipiile Brad şi Petroşani și oraşul Simeria să intre în carantină 14 zile, dat fiind că rata de infectare cu coronavirus în aceste zone a depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Măsura va intra în vigoare marți, de la ora 08.00, a precizat Călin Petru Marian, prefectul judeţului Hunedoara, citat de Agerpres.

Carantina va fi instituită de marți, 23 martie, cu începere de la ora 08.00

Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, a susținut că autorităţile au efectuat duminică analizele de risc pentru Brad, Petroşani şi Simeria şi au înaintat datele la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Avizul Institutului a venit duminică seară.

„Am făcut, duminică, analizele de risc pentru oraşul Simeria şi municipiile Brad şi Petroşani. Au fost transmise la INSP. Avizul a venit aseară târziu, după ora 22,00. Luni s-a votat în CJSU carantinarea celor trei localităţi. Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial şi, cel mai probabil, de mâine dimineaţă (marţi dimineaţa, n.r.), hotărârea va intra în vigoare. Carantina va fi pentru 14 zile”, a declarat Sebastian Mezei, pentru Agerpres.

În Brad, incidența cazurilor de COVID-19 e de 6,47 la mie, în Petroşani de 6,01 la mie, iar în Simeria de 6,04 la mia de locuitori. La nivelul întregului județ, rata de infectare e de 4,25 la o mie de locuitori.

În județul Hunedoara, 38 din cele 69 de localități au depășit incidența de 3 cazuri la mia de locuitori.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top